Mensen van hemel én aarde

Laatst bijgewerkt: maandag 30 mei 2022 Gepubliceerd: maandag 23 mei 2022
Geschreven door Lode Caes

Als je lukraak aan mensen zou vragen waar het op Hemelvaartsdag om gaat, dan is de kans groot dat je een van deze antwoorden te horen krijgt. Dat het de eerste dag is van een lang weekend. Misschien dat het een verhaal is dat veel weg heeft van een ballonvaart maar dan zonder ballon. Ofwel reageert men aarzelend dat het een kerkelijke hoogdag is. Maar hoe het dan juist zit met dat ‘ten hemel varen’, daarover houdt men zich ‘liever op de vlakte’.

Lees meer...

Meimaand - Mariamaand 2022

Laatst bijgewerkt: woensdag 01 juni 2022 Gepubliceerd: zondag 01 mei 2022
Geschreven door Mathias Parret

Hier heb je een overzicht van alle gebedsmomenten aan Mariakapelletjes in de Pastorale Eenheid O.L.V. van Vrede regio Ieper en meibedevaarten in de meimaand 2022:

Lees meer...

Roepingenzondag 2022 - Echte herders

Laatst bijgewerkt: donderdag 26 mei 2022 Gepubliceerd: zaterdag 30 april 2022
Geschreven door Lode Caes

Op roepingenzondag 8 mei bidden we in onze gemeenschappen opdat iedere gedoopte haar of zijn roeping mag ontdekken, dat wij ‘echte herders’ mogen worden voor elkaar. Op de nationale pagina’s van Kerk&leven (2022/18) worden drie mensen geïnterviewd die hun roeping opnieuw mochten ontdekken en vandaag enthousiaste geloofsgetuigen zijn. Op zondag 15 mei vindt om 16.00 u. te Dadizele in de basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen de diocesane gebedsviering voor roepingen plaats.

Lees meer...

Pasen, zien wat je gelooft

Laatst bijgewerkt: donderdag 28 april 2022 Gepubliceerd: donderdag 07 april 2022
Geschreven door Lode Caes

 

Geloof is aannemen wat wij niet zien. De beloning voor dit geloof is zien wat wij aannemen.”

Een doordenkertje van Augustinus. Misschien wordt het duidelijk als je verder leest.

(Afbeelding © Algiamil via FreeImages)

Lees meer...

VEERTIGDAGENTIJD Het kruis maakt het echt

Laatst bijgewerkt: maandag 18 april 2022 Gepubliceerd: dinsdag 01 maart 2022
Geschreven door Lode Caes

We zullen maar pas opnieuw van de fiets gaan houden, wanneer de benzine niet meer betaalbaar wordt. Dan wordt die ‘velo’ terug de goeie, stevige kameraad waar je altijd kunt op rekenen en waarmee je alles kunt vervoeren. Zo is dat met heel veel zaken. In de roes van de welvaart ontsnappen je de echte, goeie dingen van het leven, de onbetaalbare dingen. Sterren worden maar zichtbaar als het donker is. Zolang we zon en licht genoeg hebben, zien we ze zelfs niet. (Afbeelding: © Robert Almann – Pixabay)

Lees meer...