Agenda

Geen activiteiten gevonden

SOLIDARITEITSWANDELING … TEGOARE

Laatst bijgewerkt: zaterdag 14 december 2019 Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019
Geschreven door Lode Caes

Een 65-tal mensen gaven gehoor solidair mee te stappen op de adnents-wandeling, georganiseerd door de ‘Werkgroep Zorg voor Mensen en Solidariteit’ van de Pastorale Eenheid op zaterdag 30 november. Een enige gelegenheid om kennis te maken met onze Ieperse initiatieven die gedreven en creatief in het verweer gaan tegen elke vorm van kansarmoede en uitsluiting, een duidelijke meerwaarde op menselijk vlak voor al wie hierin mee instapt zowel als vrijwilliger als wie het direct aanbelangt. Eén van de haltes waar we binnenstappen is Welzijnsschakel Tegoare, gehuisvest op de eerste verdieping van de Sint-Maartenskring in de Lange Meersstraat in Ieper.

Lees meer...

SOLIDARITEITSWANDELING … BINUS

Laatst bijgewerkt: donderdag 05 december 2019 Gepubliceerd: donderdag 05 december 2019
Geschreven door Lode Caes

Een 65-tal mensen gaven gehoor solidair mee te stappen op de advents-wandeling, georganiseerd door de ‘Werkgroep Zorg voor Mensen en Solidariteit’ van de Pastorale Eenheid op zaterdag 30 november. Een enige gelegenheid om kennis te maken met onze Ieperse initiatieven die gedreven en creatief in het verweer gaan tegen elke vorm van kansarmoede en uitsluiting, een duidelijke meerwaarde op menselijk vlak voor al wie hierin mee instapt zowel als vrijwilliger als wie het direct aanbelangt. Het startpunt BINUS zat afgeladen vol om te luisteren naar coördinator Patrick Masson (foto) om te luisteren naar het waarom er ook anders zoveel mensen naar WVA-Binus komen.

Lees meer...

MEESTAPPEN is een eerste vorm van solidariteit!

Laatst bijgewerkt: zaterdag 23 november 2019 Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019
Geschreven door Lode Caes

 

Opkomen voor de kansarme zit in het DNA van elke christen. Veel van wat we in de loop van de eeuwen aan zorg hebben opgebouwd vindt zijn oorsprong in ons geloof. Vele kerkelijke initiatieven zijn gaandeweg door onze maatschappij overgenomen. Maar ondanks al deze sociale voorzieningen blijven er mensen uit de boot vallen. En telkens is er wel iemand die deze blinde vlekken of noden ziet en erdoor geraakt en gemotiveerd wordt om ze te lenigen. En zo ontstaan dan organisaties, eerst met enkele pioniers, dan met een groeiende groep vrijwilligers en later soms gesteund door betaalde krachten. ‘Zien - Oordelen - Handelen’ zoals Cardijn het ons inprentte. Bovendien kunnen we als vrijwilliger zo inspelen op heel wat lokale initiatieven: ‘Samen tegen Armoede’. We bevelen ze jullie maar al te graag aan. Meer nog via onze Solidariteitswandeling op zaterdag 30 november kunnen jullie er van binnenuit kennis mee maken Zo blijven we alert en niet machteloos toezien in de marge.

Lees meer...

Paasontbijt voor iedereen!

Laatst bijgewerkt: zondag 05 mei 2019 Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019
Geschreven door Mathias Parret

Voor het derde jaar op rij organiseert de werkgroep ‘Zorg voor mensen & solidariteit’ van de Pastorale Eenheid in deze Paastijd een Paasontbijt voor iedereen’ op zondag 5 mei 2019 van 8.00 u. tot 10.30 u. in OC Den Elver, Vlamertingestraat 34B in Elverdinge.

Richtprijs: Volwassenen: € 7 - Kinderen: € 4
Wie meer wil geven, deelt broederlijk met kansarmen. 
Rekeningnummer decanaat : BE97 4673 8573 6149

Inschrijven: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de contactpersoon van uw plaatselijke gemeenschap (zie hieronder) tegen maandag 29 april 2019!

Lees meer...

In de buitenbaan

Laatst bijgewerkt: zaterdag 22 december 2018 Gepubliceerd: dinsdag 11 december 2018
Geschreven door Lode Caes

Uit elk kind het allerbeste halen moet de doelstelling zijn van het gehele onderwijs. De realiteit is vaak anders. Kinderen uit gezinnen in armoede hebben meer kans op slechtere schoolresultaten, op zittenblijven, op schoolmoeheid. Hebben ze dan minder talent? Of starten ze met achterstand? 1 op 5 loopt bij wijze van spreken in de buitenbaan van de schoolpiste. Bij 1 op 5 kinderen laten we talent verloren gaan... ‘Welzijnszorg – Samen Tegen Armoede’ voert dit jaar campagne rond het thema ‘armoede in het onderwijs’. Er kan en moet nog heel wat veranderen om alle kinderen de kansen te geven die ze verdienen!

Lees meer...