Agenda

Geen activiteiten gevonden

In de buitenbaan

Laatst bijgewerkt: zaterdag 22 december 2018 Gepubliceerd: dinsdag 11 december 2018
Geschreven door Lode Caes

Uit elk kind het allerbeste halen moet de doelstelling zijn van het gehele onderwijs. De realiteit is vaak anders. Kinderen uit gezinnen in armoede hebben meer kans op slechtere schoolresultaten, op zittenblijven, op schoolmoeheid. Hebben ze dan minder talent? Of starten ze met achterstand? 1 op 5 loopt bij wijze van spreken in de buitenbaan van de schoolpiste. Bij 1 op 5 kinderen laten we talent verloren gaan... ‘Welzijnszorg – Samen Tegen Armoede’ voert dit jaar campagne rond het thema ‘armoede in het onderwijs’. Er kan en moet nog heel wat veranderen om alle kinderen de kansen te geven die ze verdienen!

Lees meer...

Verzet tegen armoede!

Laatst bijgewerkt: donderdag 18 oktober 2018 Gepubliceerd: zondag 07 oktober 2018
Geschreven door Lode Caes

Welzijnsschakel Tegoare Ieper - 21 jaar jong ! 

België behoort tot de rijke landen van deze wereld en toch heeft 10,1 procent van de Vlaamse bevolking een inkomen onder de armoedegrens.18,6 procent van de kinderen leeft in een huishouden dat het moeilijk heeft om rond te komen, 25,4 procent van de kinderen woont in een woning waar men niet beschikt over bad, toilet, centrale verwarming of warm en stromend water. Overal in ons land zijn Welzijnsschakels ontstaan, zo ook werd 21 jaar geleden de Welzijnsschakel ‘Tegoare’ opgericht in Ieper.

Lees meer...

Omarmers gevraagd!

Laatst bijgewerkt: woensdag 14 november 2018 Gepubliceerd: woensdag 03 oktober 2018
Geschreven door Lode Caes

Onze kerkgemeenschap heeft een lange traditie van zorgen voor mensen die zorg nodig hebben. Zo werden de eerste scholen en ziekenhuizen lang geleden gebouwd. Ook vandaag willen we als Kerk tonen dat het evangelie – de blijde boodschap – geen dode letter is en dat we de handen uit de mouwen steken voor al wie er nood aan heeft. En met de humanitaire corridor doen we dat over de grenzen van ons geloof heen. Op basis van deze overeenkomst tussen alle erkende erediensten in België en de overheid worden 150 kwetsbare Syrische vluchtelingen rechtstreeks vanuit Turkije en Libanon overgevlogen naar België. Zo is dit project tevens een unieke vorm van interreligieuze samenwerking. Zij nemen de volledige zorg – ook financieel – van deze mensen op zich en als tegenprestatie heeft staatssecretaris Theo Francken beloofd om hun asielprocedure versneld te behandelen.

Lees meer...