ADEM-TOCHT BEZINNINGSDAG - David, een man naar Gods hart

Laatst bijgewerkt: maandag 27 mei 2024 Gepubliceerd: maandag 27 mei 2024
Geschreven door Lode Caes

OMGAAN MET LIJDEN: Verzet en overgave

Laatst bijgewerkt: donderdag 28 maart 2024 Gepubliceerd: zaterdag 09 maart 2024
Geschreven door Lode Caes

Het is niet onwijs om 'bij leven en welzijn' vanuit een gelovig perspectief over de harde realiteit van het lijden na te denken. De Veertigdagentijd en
het vooruitzicht van de Goede Week nodigen ons daartoe uit. Het kan een steun zijn om ‘het’ te verwerken en er mee om te gaan wanneer het ons of medemensen raakt. En dan stoten we gauw op drie paradoxen, schijnbare onverzoenbare tegenstellingen die bij nader inzien toch met elkaar samenhangen.

Afbeelding: War refugees children - Alexas_Fotos by Pixaby

Lees meer...

Thérèse en de oorlog

Laatst bijgewerkt: zaterdag 14 oktober 2023 Gepubliceerd: zaterdag 30 september 2023
Geschreven door Lode Caes

Het mag misschien verwonderen dat er bij de relieken van Theresia van Lisieux een delegatie van oudstijders met vlagvertoon heeft postgevat. De link van Theresia met 'de oorlog' is niet zo bekend. In meerdere zin was ze strijdvaardig van aard. Als 23-jarige karmelietes schrijft ze: "Jezus, mijn roeping: karmelietes, bruid en moeder zijn. Toch voel ik in mij nog andere roepingen. Ik voel de roeping om te strijden, priester, apostel en martelaar ... Ik voel in mijn ziel de moed van een kruisvaarder en van een pauselijke zoeaaf. Ik zou voor de verdediging van de Kerk op een slagveld willen sterven... (Volledige tekst Manuscript M - 8 september 1896).

Lees meer...

ADEM-TOCHT: Christelijke spiritualiteit voor senioren

Laatst bijgewerkt: zaterdag 02 september 2023 Gepubliceerd: vrijdag 25 augustus 2023
Geschreven door Lode Caes

 

Het is opvallend hoeveel catecheses paus Franciscus gegeven heeft over het ouder worden en hoe hij aandacht heeft voor senioren…

Ook Adem-Tocht - spiritualiteitsbeweging voor senioren - bewandelt dat spoor. In ons bisdom alleen al bereiken we zowat 50 groepen samen meer dan 600 mensen!

Bij de start van het nieuwe werkjaar nodigen we alle leden en geïnteresseerden uit voor een eucharistieviering die doorgaat op zondag 27 augustus 2023 om 10.30 u. in de Sint-Maartenskathedraal. Na de mis maken we graag nog wat tijd om elkaar informeel te ontmoeten met een drankje en om onze beweging verder informeel voor te stellen. Alvast bedankt om erbij te zijn!

Lees meer...

ADEM-TOCHT BEZINNINGSDAG: Leven, liefhebben en geloven in post-coronatijd

Laatst bijgewerkt: zaterdag 18 november 2023 Gepubliceerd: zaterdag 03 juni 2023
Geschreven door Lode Caes

Dinsdag 23 mei kwamen we samen met 114 senioren uit zowat 60 actieve groepen van Adem-Tocht Bisdom Brugge voor de jaarlijkse bezinningsdag in Diocesaan Dienstencentrum Groenhove in Torhout. Voorzitster Annie Vercaigne verwelkomde hen samen met priester Geert Dedecker als spreker. Na een eerste conferentie vierden we voor de middag heel intens eucharistie in de kapel, voorgegaan door diocesaan proost Joris Weyts. Om dan na het middaguur samen smakelijk te tafelen en bij te praten. Gesterkt voor een volgende inbreng.

Bekijk hier het fotoverslag.

Lees meer...