Te Deum

Laatst bijgewerkt: woensdag 21 juli 2021 Gepubliceerd: maandag 12 juli 2021
Geschreven door Lode Caes

Op de nationale feestdag 21 juli wordt om 11.00 u. wordt in de kathedraal in aanwezigheid van de burgerlijke, gerechtelijke en militiaire overheden het ‘Te Deum’ gezongen. Het is een eeuwenoude hymne om God te verheerlijken, Christus te aanroepen en om ontferming te smeken. Deze hymne, ontstaan rond het jaar 400, is gebaseerd op psalm 146. Bisschop Ambrosius van Milaan en Augustinus hebben het gezongen, bij de doop van deze laatste.

Lees meer...

Hervatting Erediensten 2021

Laatst bijgewerkt: zondag 27 juni 2021 Gepubliceerd: dinsdag 08 juni 2021
Geschreven door Mathias Parret

Vanaf 9 juni 2021 hernemen we de erediensten in alle kerken van de Pastorale Eenheid O.L.V. van Vrede Ieper en de federatie Sint-Paulus Langemark-Poelkapelle aan de hand van dit nieuwe schema

We houden wel verder rekening met de corona-maatregelen: handen ontsmetten, mondmasker, afstand houden en (sinds 27 juni 2021) met maximum 200 aanwezigen (voorganger en kinderen -12 jaar niet meegeteld) Er is geen inschrijving nodig.

Lees meer...

Meimaand - Mariamaand 2021

Laatst bijgewerkt: zaterdag 29 mei 2021 Gepubliceerd: zaterdag 01 mei 2021
Geschreven door Mathias Parret

'Waar men gaat langs Vlaamse wegen... komt men U Maria tegen.' De meimaand is van oudsher toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. Mensen gaan op bedevaart of komen samen om te bidden op voorspraak van de Moeder Gods bij één van de ontelbare veldkapelletjes in onze streek. Vorig jaar was het verboden om samen te komen omwille van corona, maar dit jaar is het wel toegestaan. Daarom willen wij dit jaar op een veilige manier de gebedsmomenten aan de kapelletjes laten doorgaan.

Uiteraard vragen we om de veiligheidsmaatregelen te respecteren, afstand te houden en mondmasker te dragen tijdens deze gebedsmomenten.

Hieronder een overzicht van alle gebedsmomenten voor de Pastorale Eenheid O.L.V. van Vrede Ieper en de Federatie Sint-Paulus Langemark-Poelkapelle:

Lees meer...

Livestream van Pasen naar en voorbij Pinksteren 2021

Laatst bijgewerkt: zaterdag 29 mei 2021 Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021
Geschreven door Webmaster

Zolang de coronamaatregelen geen vieringen met ruim publiek toelaten, blijven we live streamen vanuit de kathedraal.

Lees meer...

Goede Week 2021

Laatst bijgewerkt: maandag 05 april 2021 Gepubliceerd: woensdag 24 maart 2021
Geschreven door Mathias Parret

UPDATE OVERLEGCOMITE 24 MAART 2021: Ondanks de invoering van een 'Paaspauze' door het overlegcomité, mogen erediensten nog steeds doorgaan met 15 aanwezigen. Wij willen dan ook alle geplande vieringen van de Goede Week laten doorgaan, maar vragen verhoogde aandacht voor de veiligheidsmaatregelen.

Hier vindt U een overzicht terug van de vieringen in de Goede Week 2021 in de Pastorale Eenheid O.L.V. van Vrede Ieper en de Federatie Sint-Paulus Langemark-Poelkapelle:

Lees meer...