Feest Theresia van Lisieux

Laatst bijgewerkt: dinsdag 02 oktober 2018 Gepubliceerd: maandag 01 oktober 2018
Geschreven door Lode Caes

Op maandag 1 oktober om 18.00 u. plechtige eucharistieviering, opgeluisterd door het Sint-Niklaasmannenkoor, in de kapel van de Frezenberg bij de zusters Karmelietessen Marshofstraat 6 – Vlamertinge. (Geen mis om 07.30 u.) De zusters heten ons allen welkom.

Lees meer...

Feest Pastorale Eenheid

Laatst bijgewerkt: maandag 01 oktober 2018 Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018
Geschreven door Lode Caes

Drie jaar geleden werd onze Pastorale Eenheid opgericht. Intussen is er heel wat gebeurd en staan we aan de start van een nieuw werkjaar. Op Vredeszondag, zondag 30 september 2018 vieren we voor de derde keer het Feest van de Pastorale Eenheid. We starten met de eucharistieviering om 10.30 u. met de veertien parochies, nu we één Pastorale Eenheid mogen vormen onder de beschermende mantel van Onze-Lieve-Vrouw van Vrede. In deze viering in de Sint-Maarten-Sint-Niklaaskathedraal wordt ook de nieuwe diaken Lode Caes, die al sinds 1 juni in onze Pastorale Eenheid dienst doet, officieel aangesteld.

Na de viering is iedereen welkom op een herfstbarbecue.

Op die zondagvoormiddag zullen er geen vieringen doorgaan in andere kerken.

Lees meer...

Nieuwe uurregeling weekendvieringen

Laatst bijgewerkt: zaterdag 29 september 2018 Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018
Geschreven door Lode Caes

Bij het vertrek van Pater Boni vallen we terug van vier naar drie priestersWe werden daarom genoodzaakt om de uren van de weekend-eucharistievieringen te herschikken. De nieuwe schikking treedt in voege vanaf 1 oktober 2018.

 

Lees meer...

Maria-Ten-Hemelopneming

Laatst bijgewerkt: maandag 20 augustus 2018 Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018
Geschreven door Lode Caes

'Maria, zo heel gewoon en toch zo anders ben jij, met steeds weer nieuwe namen gevierd, bezongen en vereerd in eindeloze litanieën in duizend melodieën gewoon… Een vrouw, een vrouw van alle tijden'.

Naar aanleiding van het hoogfeest op 15 augustus, willen we even toelichten wat de tenhemelopneming van Maria, voor ons als gelovigen kan betekenen. En in het bijzonder waar zij in onze pastorale eenheid als 'Maria-ten-hemelopneming' wordt vereerd : nl. in de kerk van O.L.Vrouw in Voormezele en in de kerk van O.L.Vrouw in Brielen.

Lees meer...

Meimaand - Mariamaand 2018

Laatst bijgewerkt: dinsdag 14 augustus 2018 Gepubliceerd: zondag 15 april 2018
Geschreven door Mathias Parret

Overzicht van alle Maria-Gebedsmomenten in de Meimaand in de Pastorale Eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Vrede Ieper:

Lees meer...