Te Deum

Laatst bijgewerkt: zaterdag 24 november 2018 Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018
Geschreven door Lode Caes

Op donderdag 15 november, Koningsdag om 11.00 u. werd in de kathedraal in aanwezigheid van de burgerlijke, gerechtelijke en militiaire overheden het ‘Te Deum’ gezongen. Het is een eeuwenoude hymne om God te verheerlijken, Christus te aanroepen en om ontferming te smeken. Deze hymne, ontstaan rond het jaar 400, is gebaseerd op psalm 146. Bisschop Ambrosius van Milaan en Augustinus hebben het gezongen, bij de doop van deze laatste.

Lees meer...

EU-bisschoppen bidden voor vrede in Ieper

Laatst bijgewerkt: maandag 05 november 2018 Gepubliceerd: maandag 05 november 2018
Geschreven door Lode Caes

Bisschoppen van de Commissie van Bisschoppenconferenties van de EU (COMECE) hebben woensdag 24 oktober een bezoek gebracht aan de stad Ieper. Bij deze herdenking van de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog roepen zij alle mensen van goede wil op om de samenwerking, die een hoeksteen is van het vredesproject van de EU, te bevorderen. Zij lanceren hun oproep juist vanuit deze historisch betekenisvolle plaats, waar zich sommige van de donkerste en gruwelijkste bladzijden van dit conflict van de Eerste Wereldoorlog hebben voltrokken.

Lees meer...

Vieringen Allerheiligen en Allerzielen

Laatst bijgewerkt: maandag 29 oktober 2018 Gepubliceerd: zondag 28 oktober 2018
Geschreven door Mathias Parret

Hier vind je een overzicht van alle vieringen van Allerheiligen en Allerzielen in onze Pastorale Eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Vrede Ieper:

Lees meer...

Feest Theresia van Lisieux

Laatst bijgewerkt: dinsdag 02 oktober 2018 Gepubliceerd: maandag 01 oktober 2018
Geschreven door Lode Caes

Op maandag 1 oktober om 18.00 u. plechtige eucharistieviering, opgeluisterd door het Sint-Niklaasmannenkoor, in de kapel van de Frezenberg bij de zusters Karmelietessen Marshofstraat 6 – Vlamertinge. (Geen mis om 07.30 u.) De zusters heten ons allen welkom.

Lees meer...

Feest Pastorale Eenheid

Laatst bijgewerkt: maandag 01 oktober 2018 Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018
Geschreven door Lode Caes

Drie jaar geleden werd onze Pastorale Eenheid opgericht. Intussen is er heel wat gebeurd en staan we aan de start van een nieuw werkjaar. Op Vredeszondag, zondag 30 september 2018 vieren we voor de derde keer het Feest van de Pastorale Eenheid. We starten met de eucharistieviering om 10.30 u. met de veertien parochies, nu we één Pastorale Eenheid mogen vormen onder de beschermende mantel van Onze-Lieve-Vrouw van Vrede. In deze viering in de Sint-Maarten-Sint-Niklaaskathedraal wordt ook de nieuwe diaken Lode Caes, die al sinds 1 juni in onze Pastorale Eenheid dienst doet, officieel aangesteld.

Na de viering is iedereen welkom op een herfstbarbecue.

Op die zondagvoormiddag zullen er geen vieringen doorgaan in andere kerken.

Lees meer...