Agenda

Geen activiteiten gevonden

Mariamaand - Meimaand 2019

Laatst bijgewerkt: zondag 02 juni 2019 Gepubliceerd: maandag 22 april 2019
Geschreven door Mathias Parret

Sinds de 18de eeuw is deze hele maand gewijd aan Maria! Wat is er zo bijzonder aan Maria? Waarom kom je haar beeld zo vaak tegen? Maria was de moeder van Jezus. Vanaf het begin heeft ze haar hart opengesteld voor God. Maria heeft ‘ja’ geantwoord op de vraag van God in haar leven. Ze begreep misschien niet altijd precies wat er gebeurde, maar ze bleef trouw: aan God, aan haar zoon Jezus, aan de apostelen en de eerste christenen later. Doorheen de eeuwen is Maria een voorbeeld geweest voor vele christenen. Willen we niet allemaal trouw zijn aan ons gegeven woord? Trouw aan de mensen rondom ons? Soms lukt dat, soms niet. Bij Maria vinden we steun om vol te houden, net zoals zij dat gedaan heeft! Door naar haar beeltenis te kijken, te bidden en haar onze zorgen toe te vertrouwen leren ook wij meer te vertrouwen op God in ons leven. Hieronder een overzicht van alle gebedsmomenten.

 

Lees meer...

Aswoensdag 2019: Overzicht vieringen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 08 maart 2019 Gepubliceerd: woensdag 27 februari 2019
Geschreven door Mathias Parret

Hier vind je een overzicht van alle Aswoensdagvieringen op woensdag 6 maart 2019 in onze Pastorale Eenheid, met verbranding van de oude palmtakjes, aswijding en opleggen van askruisje:

Lees meer...

Bevraging weekendvieringen

Laatst bijgewerkt: zondag 28 april 2019 Gepubliceerd: dinsdag 05 februari 2019
Geschreven door Mathias Parret

De Kerk in Ieper wil een gemeenschap zijn waar iedereen zich welkom voelt. Vele vrijwilligers besteden veel aandacht aan verzorgde misvieringen in het weekend. Toch zitten we hierbij met vragen, die we graag eens aan u voorleggen. 

Neem je even de tijd om ze door te nemen?

Hier heb je een korte enquête met tien vraagjes waarmee u ons waardevolle feedback kunt geven. Dank!

 

 

Festival Venite Adoremus

Laatst bijgewerkt: dinsdag 27 november 2018 Gepubliceerd: donderdag 22 november 2018
Geschreven door Lode Caes

dat zijn 11 doorlopende dagen en nachten van eucharistische aanbidding

van 15 tot 25 november 2018

om het feest van Christus Koning, dat het liturgisch jaar afsluit, voor te bereiden, gaande van plaats tot plaats. De deelnemers zijn parochies of religieuze gemeenschappen en zelfs rusthuizen. Elke plaats schrijft zich idealiter voor een dag of een hele nacht in. In 2007 is het Festival begonnen in drie parochies. Het is daarna verder in Brussel en in het hele bisdom Mechelen-Brussel gegroeid. Sinds 2014 hebben andere bisdommen zich erbij aangesloten.

Lees meer...

Gebedsdienst voor roepingen

Laatst bijgewerkt: dinsdag 14 augustus 2018 Gepubliceerd: zondag 15 april 2018
Geschreven door Mathias Parret

Iedereen is welkom om met het decanaat Ieper samen te bidden voor nieuwe roepingen in onze kerk. We doen dat op zondag 22 april 2018 om 16.00 uur in de kerk van Sint-Jacob.

Bidden wij samen om nieuwe christenen, nieuwe gelovigen en nieuwe herders.