Agenda

Geen activiteiten gevonden

OPEN BERAAD: Levensnabije Liturgie

Laatst bijgewerkt: donderdag 05 december 2019 Gepubliceerd: donderdag 05 december 2019
Geschreven door Lode Caes

Het is een traditie geworden om in onze Pastorale Eenheid ieder jaar een Open Beraad te organiseren. Zo kan het team en de vrijgestelden zoveel mogelijk mensen betrekken bij de werking. Want de Kerk, dat zijn we met z’n allen, Gods volk onderweg. Eerder dit jaar – in de paastijd – werd door de Werkgroep Liturgie en Gebed een enquête gehouden rond liturgie, hetgeen waar we vaak het eerst aan denken als we over Kerk spreken. Het gaat natuurlijk over meer, maar liturgie ligt aan ons hart, is belangrijk. We willen doorgaans kwaliteit en een levens-nabije liturgie. Al lopen de meningen daarover wel eens uiteen.

Lees meer...

Open Beraad Vieringen

Laatst bijgewerkt: donderdag 28 november 2019 Gepubliceerd: woensdag 06 november 2019
Geschreven door Lode Caes

 

In het voorjaar werd in onze Pastorale Eenheid een enquête gehouden over de vieringen in onze kerken, een initiatief van de Werkgroep Liturgie en Gebed. Aanvankelijk werd bij de start van deze werkgroep geijverd om de vieringen kwaliteitsvol in te vullen en in de mate van het mogelijke te uniformiseren of wat te stroomlijnen. Daarna kwam de vraag hoe we meer mensen in onze vieringen konden krijgen. We vroegen ons af wat de mensen goed of minder aan de bestaande vieringen vonden. Zo werd beslist een rondvraag te organiseren. Al de antwoorden werden tijdens de grote vakantie grondig gelezen en geanalyseerd. Bij de start van het nieuwe werkjaar werden de conclusies besproken in het team en de werkgroep. Graag willen wij deze nu in grote lijnen met iedereen delen en verder ter sprake brengen in het Open Beraad van dinsdag 26 november 2019 om 19.00 u. in zaal Familiekring, Crescendostraat in Ieper.

Lees meer...

Bevraging weekendvieringen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 29 november 2019 Gepubliceerd: dinsdag 05 februari 2019
Geschreven door Mathias Parret

De Kerk in Ieper wil een gemeenschap zijn waar iedereen zich welkom voelt. Vele vrijwilligers besteden veel aandacht aan verzorgde misvieringen in het weekend. Toch zitten we hierbij met vragen, die we graag eens aan u voorleggen. 

Neem je even de tijd om ze door te nemen?

Hier heb je een korte enquête met tien vraagjes waarmee u ons waardevolle feedback kunt geven. Dank!