Christelijke Meditatie

Laatst bijgewerkt: zaterdag 26 mei 2018 Gepubliceerd: maandag 14 mei 2018
Geschreven door Mathias Parret

Er is in onze Pastorale Eenheid een aanbod van Christelijke Meditatie elke eerste dinsdag en elke derde zaterdag van de maand van 18 uur tot 19 uur in de kapel van zusters van de Frezenberg, Marshofstraat 6.  

POSITIEVE ENERGIE AANBOREN EN UITPUTTING VOORKOMEN

Lees meer...

Digitale Vastenretraite ‘Met uw wegen vertrouwd’

Laatst bijgewerkt: zaterdag 10 maart 2018 Gepubliceerd: zondag 04 februari 2018
Geschreven door Mathias Parret

Surf naar www.ignatiaansbidden.org en schrijf je in voor de online vastenretraite ‘Met uw wegen vertrouwd’. Tijdens de Veertigdagentijd krijg je vanaf Aswoensdag elke dag een mail met een Bijbeltekst om te mediteren. Een concrete manier om ons hart voor te bereiden op Pasen.

Wellness voor het hart bij diaken Bart en Katrien

Laatst bijgewerkt: dinsdag 20 maart 2018 Gepubliceerd: zondag 04 februari 2018
Geschreven door Mathias Parret

Tijdens de Veertigdagentijd 2018 komen we een aantal keer samen om deze tijd nog sterker te beleven: als een wellness-kuur voor het hart bij diaken Bart en Katrien.

Lees meer...

Inspirerende Bijbelteksten

Laatst bijgewerkt: donderdag 31 augustus 2017 Gepubliceerd: woensdag 30 augustus 2017
Geschreven door Mathias Parret
Gedenk niet langer wat vroeger gebeurd is en geef niet al uw aandacht aan wat eens is geschied; zie, Ik ga iets nieuws maken, het is al aan het kiemen, weet u dat niet?

(Jesaja 43,18-19)

 

Zoals het menselijk lichaam vele ledematen heeft en niet alle ledematen dezelfde functie hebben, zo vormen wij allen tezamen in Christus één lichaam, en ieder afzonderlijk zijn wij elkaars ledematen.

(Romeinenbrief 12,4-5)

 

Neem mijn juk op en kom bij Mij in de leer, omdat Ik zachtmoedig ben en eenvoudig van hart, en u zult rust vinden voor uw ziel. Want mijn juk is zacht en mijn last is licht.

(Matteüs 11,29-30)