FRANCISCANCALL4PEACE - Actie 4 oktober

Laatst bijgewerkt: zondag 06 oktober 2019 Gepubliceerd: maandag 30 september 2019
Geschreven door Lode Caes

Naar aanleiding van de 800ste verjaardag van de ontmoeting van Franciscus van Assisi met Sultan al-Kamil, willen wij Franciscanen een oproep doen voor vrede en verzoening wereldwijd. Na zijn bezoek aan de Saracenen schreef Franciscus van Assissi aan de stadhouders om de klokken te laten luiden als een oproep tot gebed. Symbolisch op vrijdag 4 oktober om 14.00 u., de feestdag van Franciscus, willen wij op het moment van het vrijdaggebed bij onze Moslimbroeders en zusters, de klokken van onze Vredesstad laten luiden als een teken van vrede, het is een teken van verbondenheid over onze verschillen heen.

Lees meer...

De vreugde van het ontmoeten

Laatst bijgewerkt: donderdag 26 september 2019 Gepubliceerd: donderdag 26 september 2019
Geschreven door Lode Caes

‘Blij dat jij er bent !’ Met deze enthousiaste slogan zette CCV in het bisdom Brugge met haar jaarlijkse Oriëntatiefeest op dinsdag 10 september in Dienstencentrum Groenhove het nieuwe werkjaar in. De nieuwe grondtoon werd belicht vanuit één, twéé, drié invalshoeken.

Lees meer...

BRIELEN - Golden Gospel Voices

Laatst bijgewerkt: zondag 22 september 2019 Gepubliceerd: donderdag 05 september 2019
Geschreven door Lode Caes

Hoe vaak krijgt een mens de kans om ‘Golden Gospel Voices’ aan het werk te zien? Op zaterdag 21 september dus, om 20.00 u. in de kerk van Brielen. Het concert is een succes, want is volledig uitverkocht. Een optreden van ‘Golden Gospel Voices’ beklijft. Zondermeer muziek die je ziel goed doet.

Lees meer...

HOLLEBEKE, noveen ter ere van Onze-Lieve-Vrouw, 2019

Laatst bijgewerkt: maandag 16 september 2019 Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019
Geschreven door Lode Caes

 

Jaarlijks vangt op 8 september – het feest van Maria-Geboorte – in de kerk van Hollebeke de noveen aan ter ere van Onze-Lieve-Vrouw.

Ze wordt er aangeroepen om goede raad bij voorname beslissingen, voor een gezegende toekomst voor verloofden, tegen breuken en besmettelijke ziekten en om gunstig weer te bekomen.

Ze wordt er bezocht en gediend sinds 1300 door de bedevaart van de drie Maria's : Hollebeke - Dadizele – Linselles. Je treft er een bijzonder Mariabeeldje met een bewogen voorgeschiedenis.

Lees meer...

Een lach of een traan, kinderen willen graag dingen ontdekken, ook op school!

Laatst bijgewerkt: vrijdag 13 september 2019 Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2019
Geschreven door Lode Caes

Het nieuwe schooljaar geeft vaak stress. Zal Jolien trots de speelplaats opstappen of laat ze mama’s rok niet los? De eerste schooldag is alweer voorbij en Jolien was flink en vond haar draai. Toch kijken vele kinderen op tegen de eerste schoolweek.

Lees meer...