Tuindag : Feest van O.L.V. van Tuine, Patrones van Ieper

Laatst bijgewerkt: vrijdag 13 juli 2018 Gepubliceerd: vrijdag 13 juli 2018
Geschreven door Webmaster

Het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Tuine zullen we dit jaar vieren op zaterdag 4 augustus en zondag 5 augustus 2018.

Op zaterdag 5 augustus verzamelen we om 20 uur op de Vestingen ter hoogte van het Esplanadeplein en trekken zo met het beeld van O.L.V. van Tuine in processie over de Ieperse Vestingen in een Mariale GEBEDSTOCHT.

Bij regenweer gaat het door in de kathedraal.

Iedereen is welkom. 

Zowel het Kattenfeest en Tuindag zijn de twee bijzondere tijdstippen in de jaarkring van het Iepers leven.

Lees meer...

Gebedstocht O.L.Vrouw van Tuine - Noveen Sint-Albertus

Laatst bijgewerkt: maandag 02 juli 2018 Gepubliceerd: maandag 02 juli 2018
Geschreven door Lode Caes

 

In de jaarlijkse noveen van Sint-Albertus van Trapani, van 4 t.e.m.12 augustus, wordt de zeventiende-eeuwse lekenbroeder Laurent van de Verrijzenis (Nicolas Herman) voor het voetlicht gebracht. Tijdens de noveen heeft ook de jaarlijkse gebedstocht van  Onze-Lieve-Vrouw-van-Tuine plaats.

 

Lees meer...

Noveen St.-Albertus 2018

Laatst bijgewerkt: vrijdag 13 juli 2018 Gepubliceerd: maandag 02 juli 2018
Geschreven door Mathias Parret

Van zaterdag 4 t.e.m. zondag 12 augustus 2018 is er opnieuw de jaarlijkse noveen van Sint-Albertus in de kathedraal Sint-Maarten-Sint-Niklaas van Ieper.
Dit jaar wordt de zeventiende-eeuwse lekenbroeder Laurent van de Verrijzenis (Nicolas Herman) voor het voetlicht gebracht. 

Hij werkte het grootste deel van zijn leven als kok en schoenlapper in een klooster van de Ongeschoeide Karmelieten in Parijs. Tijdens zijn kloosterleven legde Laurent zich in alle ernst en eenvoud toe op Jezus’ gebod: ‘Blijf in Mij dan blijf Ik in u.’ (Joh 15,4). 

Programma:

Lees meer...

Leerhuis 2018-2019

Laatst bijgewerkt: maandag 02 juli 2018 Gepubliceerd: maandag 02 juli 2018
Geschreven door Lode Caes

Op stap met Abraham 

 

Om de twee jaar organiseren we in onze Pastorale Eenheid i.s.m. CCV Brugge, het Grootseminarie en de Bijbeldienst een ‘Leerhuis voor geloof en pastoraal’ in ons bisdom. De voorbije edities stonden telkens in het teken van één of meer Bijbelse figuren: Jesaja en een schare van Bijbelse vrouwen. Met de keuze voor Abraham richt de komende editie zich op de eerste van de aartsvaders uit Genesis. De figuur van Abraham is één van de meest fascinerende personages uit het Bijbelboek Genesis. Zijn trektocht staat model voor de weg die elke gelovige aflegt. Als ‘vader van de gelovigen’ is hij ook een verbindingsfiguur tussen joden, christenen en moslims. Tijdens de komende editie van het Leerhuis zullen we ons verdiepen in de verhalen over hem.
 

Open beraad Ieper Noord

Laatst bijgewerkt: maandag 02 juli 2018 Gepubliceerd: donderdag 28 juni 2018
Geschreven door Lode Caes
Alles verandert zo snel. Zelfs in de Kerk is dat niet anders. Het was logisch dat bij het stopzetten van de Federatie de ‘Zalige Jan van Waasten’ de vier parochies ervan (Boezinge, Brielen, Elverdinge, Zuidschote) bij de Pastorale Eenheid (P.E.) in groot-Ieper terecht kwamen. Dat maakt het niet eenvoudiger en de vrees bestaat, dat nu op grotere schaal wordt gewerkt, alles minder persoonlijk gebeurt. Hoe kunnen we nu zo goed mogelijk omgaan met die nieuwe situatie? Dat was de inzet van een open beraad in O.C. Ten Vrielande in Boezinge op dinsdagavond 19 juni.