BISSCHOP LODE IN BRIELEN: een snuifje zout en een straaltje licht

Laatst bijgewerkt: maandag 20 februari 2023 Gepubliceerd: zaterdag 18 februari 2023
Geschreven door Lode Caes

Ze dachten in Brielen dat het een grap was van priester Ettien. Die had warempel bisschop Lode naar de kerkherberg uitgenodigd voor de maandelijkse viering. Hij zou zich daar omwille van zijn drukke agenda nooit voor kunnen vrijmaken. Maar hij was er, in alle eenvoud en vriendschap. Net als het Koninklijk Sint-Niklaasmannenkoor. Het werd een ongedwongen ontmoeting en memorabele mis die appelleerde aan het zondagsgevoel van weleer waar de Heer centraal stond. In zijn homilie benadrukte de bisschop aanschouwelijk dat er echt niet veel nodig is om als christenen het verschil te maken. Een snuifje zout en een straaltje licht maken al een wereld van verschil.

 

Bekijk hier het fotoverslag.

Bekijk hier de video van de homilie op YouTube

Lees meer...

20 C+M+B 23: U zyt wellecome

Laatst bijgewerkt: woensdag 18 januari 2023 Gepubliceerd: woensdag 18 januari 2023
Geschreven door Lode Caes

Op het Feest van de Openbaring of Driekoningen waren ze op zondagnamiddag 8 januari - net als toen – vanuit alle windstreken naar de Sint-Medarduskerk van Eernegem afgezakt om er de aanstelling van priester Mathias Parret door deken Michel Roggeman van Torhout mee te maken als pastoor van de Pastorale-Eenheid-in-wording Sint-Godelieve.

Lees meer...

Kindje Jezus van Praag 2023

Laatst bijgewerkt: woensdag 04 januari 2023 Gepubliceerd: woensdag 04 januari 2023
Geschreven door Lode Caes

Op zondag 22 januari 2023 is er om 15.00 u. in de kathedraal de jaarlijkse gebedsdienst met het Kindje Jezus van Praag met kinderzegening.
Alle kinderen en hun gezinnen zijn welkom!

Lees meer...

DIKKEBUS OKRA viert kerst

Laatst bijgewerkt: zaterdag 31 december 2022 Gepubliceerd: zaterdag 31 december 2022
Geschreven door Lode Caes
 
 
op woensdag 21 december in het OC met veel volk en alles erop en eraan: kerstdecoratie, koffietafel, broodjessmeerders en koffieschenkers, een orkestje en dansgelegenheid, bovenal veel gezelligheid... maar eerst maakt contactpriester Matthias Noë zijn debuut met een kerstbezinning en herinnert er zo aan waar we dat alles aan te danken hebben en waar het ons leidt.

ZANDVOORDE Kerststal komt tot leven tijdens de vieringen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 30 december 2022 Gepubliceerd: vrijdag 30 december 2022
Geschreven door Lode Caes
 
 
Elk jaar in de kerstperiode trekt de kerk van Zandvoorde heel wat bezoekers uit de regio om de telkens weer unieke kerststal te bewonderen. De man achter deze kerststallen is Johnny Blanckaert. Zijn eerste bouwsel dateert al van 2006. Bij het bouwen van de stal laat hij zich steeds weer inspireren door de gebeurtenissen van het voorbije jaar. Zo was er in 2009 een stal met zonnepanelen. In 2013 was er de link naar de beruchte cannabisplantage in het dorp. In 2014 was het een bunker verwijzend naar de oorlogsjaren, in 2016 Calais met de vluchtelingenkampen, ... in 2020 uiteraard corona met 'blijf in je kot'. Dit jaar wordt gewezen op de energiecrisis. Bij het bouwen maakte Johnny immers gebruik van isolatiematerialen. Maar wat vooral opvalt is de grootte van de constructie die het altaar en de lezenaar compleet overspant waardoor de voorgangers als het ware deel gaan uitmaken van een levende kerststal.