Benefiet Passieconcert

Laatst bijgewerkt: vrijdag 22 maart 2019 Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019
Geschreven door Lode Caes

Il pianto di Maria – de moeder in tranen’

door La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde met sopraan Irène Carpentier

met werk van Händel, Ferrandini, Mozart, Schubert, Rossini, Chopin, Massenet en Fauré.

op zondag 14 april om 20.00 u. in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Middelares, Capucienenstraat, Ieper, t.v.v. het weeshuis voor slachtoffertjes tsunami, ANAK BANG SA INDONESIA vzw.

Lees meer...

50 jaar CHORUS

Laatst bijgewerkt: vrijdag 22 februari 2019 Gepubliceerd: dinsdag 05 februari 2019
Geschreven door Lode Caes

CHORUS – koor en orkest – bestaat 50 jaar! Om te danken voor zovele jaren van muzikale vriendschap, is er op zondag 17 februari om 10.30 u. een bijzondere Chorus-jubileummis in de kathedraal van Ieper. Op 27 en 28 april wordt in het Perron het 50-jarige jubileumconcert gegeven: GOLD! Muzikale vriendschap is de rode draad getrokken door verhaal van dit gezelschap. Een overzicht.

 

Lees meer...

Kindje Jezus van Praag

Laatst bijgewerkt: vrijdag 25 januari 2019 Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019
Geschreven door Mathias Parret

Op zondag 20 januari 2019 is er om 15h00 in de kathedraal de jaarlijkse gebedsdienst met het Kindje Jezus van Praag met kinderzegening.
Alle kinderen zijn welkom!

Lees meer...

Het groot sterrenspel

Laatst bijgewerkt: woensdag 30 januari 2019 Gepubliceerd: woensdag 02 januari 2019
Geschreven door Lode Caes

Net als Sint-Maarten of Sinterklaas lijkt Driekoningen op het eerste gezicht meer op een kinderfeestje dan op een echt, geloofwaardig verhaal van deze tijd. Je kunt, wetenschappelijk verantwoord, helemaal geen ster achternalopen. En dan, die slordig, verklede kinderen die aan de deuren komen sterzingen en die vaak die niet eens de moeite doen om hun lied uit te zingen, wat flauw … Dat is toch allemaal niets, om grote mensen mee lastig te vallen. En toch is het een verhaal dat vooral voor ons volwassenen geschreven is, want Bijbelse verhalen zitten nu eenmaal vol bijbedoelingen. Als we het eerste gordijn, dat van de verteller, opzij schuiven, zien we al snel dat het verhaal op onszelf slaat.

Lees meer...

Klinken op het nieuwe jaar

Laatst bijgewerkt: woensdag 30 januari 2019 Gepubliceerd: zaterdag 29 december 2018
Geschreven door Lode Caes

2018 is bijna afgelopen, 2019 staat voor de deur. De kinderen op school zijn druk in de weer… Wat een voorbereiding! De kinderen kleven reepjes groen papier op een donkere achtergrond . Het geheel vormt een mooie kerstboom. Daarop schrijven ze hun beste wensen. Voor hun lieve ouders, beste peter en beminde meter lezen ze straks hun nieuwjaarsbrief. Wie wensen verstuurt, is al druk bezig met het formuleren van haar of zijn nieuwjaarswensen. Ook digitaal gaan de nieuwjaarskaarten al druk over en weer. Straks komen daar wensen per sms, Facebook of andere apps bij. De toetsen die samen het woord ‘gelukkig’ of ‘zalig’ of ‘vredevol’ vormen, worden op ontelbare klavieren veelvoudig ingedrukt.

Lees meer...