God is een boemerang

Laatst bijgewerkt: zondag 23 september 2018 Gepubliceerd: zondag 23 september 2018
Geschreven door Lode Caes

Op zondag 30 september wordt diaken Lode Caes (°1955) – tijdens de eucharistieviering in de kathedraal op het feest van de Pastorale Eenheid O.L.Vrouw van Vrede – hier officieel aangesteld als permanent diaken door bisschoppelijk vicaris Marc Steen. Sedert 1 juni vervoegde hij al de vrijgestelden en is als dusdanig ook lid van het pastoraal eenheidsteam. Hij assisteert de priesters in de vieringen waar hij de preekbeurten verzorgt en gaat als diaken ook zelfstandig voor in doopsels, huwelijken en uitvaarten, woord- en communiediensten. Hij doet de redactie van Kerk&leven, leidt de dooppastoraal in goede banen en ondersteunt verder de werkgroepen ‘Communicatie’, ‘Verkondiging en catechese’ en ‘Solidariteit en zorg voor mensen’. Op een dag vind je de job van je leven maar vaak gaat daar een lange weg aan vooraf. Halfweg mei verscheen zijn geloofs- en roepingsverhaal in het christelijke opinieblad Tertio. Maar we laten het hem zelf vertellen.

Lees meer...

Maria-Geboorte, feest van kerk en dorp

Laatst bijgewerkt: maandag 17 september 2018 Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018
Geschreven door Lode Caes

Jaarlijks vangt op 8 september – het feest van Maria-Geboorte – in de kerk van Hollebeke de noveen aan ter ere van Onze-Lieve-Vrouw.

Ze wordt er aangeroepen om goede raad bij voorname beslissingen, voor een gezegende toekomst voor verloofden, tegen breuken en besmettelijke ziekten en om gunstig weer te bekomen.

Ze wordt er bezocht en gediend sinds 1300 door de bedevaart van de drie Maria's : Hollebeke - Dadizele – Linselles. Je treft er een bijzonder Mariabeeldje met een bewogen voorgeschiedenis.

Lees meer...

Afscheidsfeest Pater Boni

Laatst bijgewerkt: woensdag 05 september 2018 Gepubliceerd: dinsdag 04 september 2018
Geschreven door Lode Caes

Na 36 jaar herder in de pastoraal eerst als pastoor in de parochie van O. L. Vrouw Middelares (1982) en als pastoor in de federatie Zalige Margaretha van Ieper vervolgens als medepastoor in de pastorale Eenheid O. L. Vrouw van Vrede Ieper (2015) werd er van pater Boni afscheid genomen op zondag 26 augustus 2018. Een dag om nooit te vergeten. (Foto’s Dirk Neirynck).

 

Lees meer...

Misdienaars naar Rome

Laatst bijgewerkt: donderdag 30 augustus 2018 Gepubliceerd: woensdag 29 augustus 2018
Geschreven door Lode Caes

De grote vakantie loopt op haar laatste benen. We bereiden ons voor om terug aan het werk te gaan met een nieuw werk- of schooljaar. Velen mogen terugblikken op een deugddoende vakantie, en zeker voor enkele misdienaars uit onze Pastorale Eenheid O.L.V. van Vrede was het een vakantie om nooit te vergeten! Met z'n vieren trokken ze naar Rome voor een internationale misdienaarsontmoeting met Paus Franciscus. Eentje van hen klom in de pen voor een verslagje voor KERK&leven...

Lees meer...

Noveen Sint-Albertus - Ziekenzegening

Laatst bijgewerkt: dinsdag 28 augustus 2018 Gepubliceerd: zondag 19 augustus 2018
Geschreven door Lode Caes

"Geloofd de dag van jouw geboorte Heilige Albertus man van God. Al wie van de wonderen hoorde, vertrouwt aan jou zijn zorg en lot" en tal van andere liederen – afwisselend in het Frans en het Nederlands – zong het koor van Huize Zonnelied, o.l.v. Jozef Moerman op donderdag 9 augustus 2018 tijdens de eucharistieviering en ziekenzegening, voorgegaan door pater karmeliet Martin Faignaert OCD, midden in de noveen.

Lees meer...