Huidige corona-maatregelen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 03 december 2021 Gepubliceerd: vrijdag 03 december 2021
Geschreven door Mathias Parret

UPDATE 3 december 2021 - Het Overlegcomité van vrijdag 3 december heeft de epidemiologische toestand opnieuw besproken en een nieuwe reeks beschermingsmaatregelen aangekondigd. De neusmaskerplicht is thans verplicht vanaf 6 jaar. Voor de erediensten wijzigt er voor het overige niets. U heeft dus voor alle duidelijkheid géén Covid Safe Ticket nodig bovenop de mondneusmaskerplicht als toegangsvoorwaarde om een eredienst bij te wonen. 

Het ontsmetten van de handen bij het binnenkomen en het elkaar niet aanraken tijdens de eredienst blijven verplicht.
Meer in het algemeen blijven voorzichtigheid en gezond verstand in alle omstandigheden geboden. Het virus is nog niet helemaal bedwongen. De bisschoppen roepen iedereen nogmaals op zich alsnog te laten vaccineren, in het belang van de eigen gezondheid én die van de medemens.

Kerstconcerten Ieper - Poelkapelle

Laatst bijgewerkt: zondag 05 december 2021 Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021
Geschreven door Lode Caes

 Kerstoptreden Barbara Dex en Sandrine

Justine en Marthe Hoornaert in voorprogramma van Barbara Dex en Sandrine.

Na een jaar zonder kerstconcert nodigen Davidsfonds, FERM en Femma opnieuw uit. In samenwerking met ’t Is te Doene in Poelkapelle, een gemeentelijk initiatief, dat vorig jaar ook al niet kon doorgaan, maar nu kan doorgaan met maximum 200 personen.

Praktisch:
Wanneer: op zondag 19 december om 16.30 u. 
Locatie: kerk van Poelkapelle
Inkom: 15 EUR leden – 18 EUR niet-leden – kinderen -12 jaar gratis maar reserveren
Reserveren: tot 15 december enkel via mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor uw veiligheid: Maximum 200 personen – Covid Safe Ticket – mondneusmasker verplicht 
Info: Rik Vanoverberghe 0476 50 10 44 - Nicole Louwagie 0478 82 33 06 

Kerstmis met Christoff

(Ticketverkoop voorlopig opgeschort)

Als organisatie die uitsluitend activiteiten organiseert die de gezondheid van de mensen moet ten goede komen heeft Pasar uiteraard alle begrip voor de politieke beslissingen die op 3 december zijn genomen.
Van zodra de officiële communicatie vanuit het management van Christoff hen bekend is, zullen wij hier verder communiceren hoe het nu verder moet.
Laat ons hopen dat de vele mensen die op de wachtlijsten terecht zijn gekomen voor hun noodzakelijke behandelingen, nu heel snel ook kunnen geholpen worden.
Zeer veel dank voor jullie sympathieke steun via de vele tickets die jullie reeds hadden gekocht voor dit evenement ten voordele van 'Kom op tegen Kanker'

Feest van de Pastorale Eenheid

Laatst bijgewerkt: woensdag 24 november 2021 Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021
Geschreven door Lode Caes

Sinds de oprichting van onze Pastorale Eenheid in 2015 hebben we de gewoonte om jaarlijks een gezamenlijke feestelijke viering te houden. Gewoonlijk doen we dat op vredeszondag eind september. Door de coronacrisis kon deze viering vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar kwamen we al begin september bijeen in de kerk van Langemark om te vieren dat we voortaan samen op weg zouden trekken met de vijf kerkgemeenschappen van de federatie St.-Paulus Langemark-Poelkapelle. Op 15 november hield deze federatie officieel op te bestaan en werden Langemark, Bikschote, Madonna, Poelkapelle en St. Juliaan per decreet van de bisschop toegevoegd aan de Pastorale Eenheid die voortaan ‘Onze Lieve Vrouw van Vrede regio Ieper’ heet. Bij die gelegenheid kwamen we op zaterdag 20 november een tweede keer feestelijk samen, ditmaal in de St.- Maartenskathedraal in een viering voorgegaan door Marc Steen, vicaris-generaal en bisschoppelijk gedelegeerde voor de parochies.

Lees meer...

Feest van de Pastorale Eenheid 2021

Laatst bijgewerkt: woensdag 24 november 2021 Gepubliceerd: woensdag 10 november 2021
Geschreven door Mathias Parret