UITBREIDING PASTORALE EENHEID EN BENOEMINGEN

Laatst bijgewerkt: zondag 02 oktober 2022 Gepubliceerd: zondag 02 oktober 2022
Geschreven door Lode Caes

 

Bij bisschoppelijk decreet houdt op 15 november 2022  de federatie Zonnebeke Sint-Augustinus op te bestaan. De parochies Beselare Sint-Martinus, Geluveld Sint-Margareta, Passendale Sint-Audomarus, Zandvoorde Sint-Bartholomeus en Zonnebeke Onze-Lieve-Vrouw worden opgenomen in de pastorale eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Vrede regio Ieper.

Deken Miguel Dehondt is pastoor van de pastorale eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Vrede regio Ieper. Priesters Ettien Léon N’Guessan en Mathias Noë zijn er medepastoor en Patrick Tourlouse en Martin Mvibudulu Mavinga zijn er meewerkend priester. Diaken Lode Caes is voltijds verbonden aan de pastorale eenheid en de diakens Christiaan Plaisier, Frank Allewaert en Bart Lefever zijn er medeverantwoordelijke voor de pastoraal. Zuster Lieve Desodt is er parochieassistent.

Op zondag 20 november 2022 om 10.30 u. heeft de aanstellingsviering, voorgegaan door bisschop Lode Aerts plaats in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper en danken we deken Roland Hemeryck en priester Mathias Parret voor hun jarenlang voorgaan in ons midden.

Van harte welkom!

Koninklijk Sint-Niklaasmannenkoor: 80 jaar zingen

Laatst bijgewerkt: zaterdag 01 oktober 2022 Gepubliceerd: vrijdag 30 september 2022
Geschreven door Lode Caes

 

Zondag 18 september was een heuglijke dag voor het Koninklijk Sint-Niklaasmannenkoor (KSNMK). Het koor kan immers bogen op een 80-jarige werking… zeg maar een ‘eiken jubileum’. Ook na de coronapandemie staat het weer recht en sterk en stoer als een eik. Zingen voor de mensen en ter ere Gods. Zingen voor ons plezier, meestemmig in harmonie en genieten van de kameraadschap en het samen repeteren.

Lees meer...

100 jaar worden ... is als 'een knipoogje van God'

Laatst bijgewerkt: maandag 26 september 2022 Gepubliceerd: maandag 26 september 2022
Geschreven door Lode Caes

 

De titel is woordelijk naar priester Jan Devos de Moldergem die op 3 oktober 1922 ter wereld kwam en straks … 100 jaar wordt. Een gelegenheid om  even met deze eerwaarde kennis te maken in zijn residentie op de Meenseweg 27 waar hij alleen woont, omringd door foto’s, boeken en allerlei herinneringen. Een interview ziet priester Jan niet zitten. Enkele ‘staakwoorden’ zijn voldoende. Hier is zijn verhaal. 

Lees meer...

BENOEMINGEN, Mathias gaat ... Matthias komt ...

Laatst bijgewerkt: vrijdag 16 september 2022 Gepubliceerd: vrijdag 16 september 2022
Geschreven door Lode Caes

 Priester Mathias Parret bekomt met ingang van 15 november 2022 eervol ontslag als medepastoor van de PE Onze-Lieve-Vrouw van Vrede regio Ieper en wordt met ingang van 1 januari 2023 benoemd als pastoor van de federatie Gistel en de federatie Oudenburg
Beide federaties behoren tot het decanaat Torhout-Gistel. De federatie Gistel omvat de parochies van Gistel, Moere, Snaaskerke, Zevekote, Bekegem en Eernegem en de federatie Oudenburg omvat de parochies van Oudenburg, Westkerke, Ettelgem en Roksem. Mathias zal zijn intrek nemen in de pastorie van Eernegem tegenover de Sint-Medarduskerk. Na tien jaar als medepastoor in de Pastorale Eenheid Onze-Lieve Vrouw van Vrede regio Ieper zijn we priester Mathias uitermate dankbaar voor zijn gelovig voorgaan en zijn gedreven dienstbaarheid. We zullen hem missen en laten hem dan ook node gaan maar wensen hem verder veel geluk en zegen in zijn priesterleven. 

Van harte bedankt!   

 

 Priester Matthias Noë, medepastoor in de Pastorale Eenheid Sint-Crispijn Izegem-Lendelede, wordt met ingang van 15 november 2022 benoemd tot medepastoor in de Pastorale Eenheid Onze-Lieve-Vrouw van Vrede regio Ieper.
We zijn heel dankbaar dat we een nieuwe medepastoor krijgen. Hij zal intrek nemen in de onderpastorie van Sint-Maarten, Janseniusstraat 3 in Ieper.
Samen met pastoor-deken Miguel Dehondt verwelkomen wij priester Matthias Noë op zondag 20 november 2022 om 10.30 u. in de Sint-Maartenskathedraal in Ieper, waar deken Roland Hemeryck en priester Mathias Parret aan hen de spreekwoordelijke herdersstaf zullen doorgeven en onze bisschop Mgr. Lode Aerts onze nieuwe priesters zal aanstellen.  

 

Van harte welkom!  

Lees meer...

BRILJANTE MADONNA

Laatst bijgewerkt: dinsdag 30 augustus 2022 Gepubliceerd: maandag 15 augustus 2022
Geschreven door Lode Caes

 

T.g.v.: 65 jaar inhuldiging standbeeld O.L.Vrouw van Lourdes in Madonna op 15 augustus 2022.

Luister via de link naar de geluidsfragmenten met o.a. het toespreken van bisschop E.J. Desmedt (foto) uit de klankmontage van het ‘Maria-halfuur’ van 14.12.1957 – Radio Kortrijk. (Pater Leopold, Karmeliet).