Kindje Jezus van Praag

Laatst bijgewerkt: zaterdag 12 januari 2019 Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019
Geschreven door Mathias Parret

Op zondag 20 januari 2019 is er om 15h00 in de kathedraal de jaarlijkse gebedsdienst met het Kindje Jezus van Praag met kinderzegening.
Alle kinderen zijn welkom!

Lees meer...

Het groot sterrenspel

Laatst bijgewerkt: woensdag 02 januari 2019 Gepubliceerd: woensdag 02 januari 2019
Geschreven door Lode Caes

Net als Sint-Maarten of Sinterklaas lijkt Driekoningen op het eerste gezicht meer op een kinderfeestje dan op een echt, geloofwaardig verhaal van deze tijd. Je kunt, wetenschappelijk verantwoord, helemaal geen ster achternalopen. En dan, die slordig, verklede kinderen die aan de deuren komen sterzingen en die vaak die niet eens de moeite doen om hun lied uit te zingen, wat flauw … Dat is toch allemaal niets, om grote mensen mee lastig te vallen. En toch is het een verhaal dat vooral voor ons volwassenen geschreven is, want Bijbelse verhalen zitten nu eenmaal vol bijbedoelingen. Als we het eerste gordijn, dat van de verteller, opzij schuiven, zien we al snel dat het verhaal op onszelf slaat.

Lees meer...

Klinken op het nieuwe jaar

Laatst bijgewerkt: zaterdag 29 december 2018 Gepubliceerd: zaterdag 29 december 2018
Geschreven door Lode Caes

2018 is bijna afgelopen, 2019 staat voor de deur. De kinderen op school zijn druk in de weer… Wat een voorbereiding! De kinderen kleven reepjes groen papier op een donkere achtergrond . Het geheel vormt een mooie kerstboom. Daarop schrijven ze hun beste wensen. Voor hun lieve ouders, beste peter en beminde meter lezen ze straks hun nieuwjaarsbrief. Wie wensen verstuurt, is al druk bezig met het formuleren van haar of zijn nieuwjaarswensen. Ook digitaal gaan de nieuwjaarskaarten al druk over en weer. Straks komen daar wensen per sms, Facebook of andere apps bij. De toetsen die samen het woord ‘gelukkig’ of ‘zalig’ of ‘vredevol’ vormen, worden op ontelbare klavieren veelvoudig ingedrukt.

Lees meer...

En waar de sterre bleef stille staan

Laatst bijgewerkt: zaterdag 12 januari 2019 Gepubliceerd: zaterdag 29 december 2018
Geschreven door Lode Caes

 NU MET BOVENAAN VIDEO- EN FOTOVERSLAG  

Op zaterdag 8 december had de apotheose plaats van de activiteit “Mag ik even binnenkomen?” van de Pastorale Eenheid O.L.Vrouw van Vrede. In de namiddag had de theaterwandeling plaats “En waar de Sterre bleef stille staan”.

Lees meer...

Accordeons in de kerk

Laatst bijgewerkt: donderdag 22 november 2018 Gepubliceerd: donderdag 22 november 2018
Geschreven door Lode Caes

Zaterdag 10 november. Op de vooravond van de komst van Sint-Maarten en … de 100-ste verjaardag van het einde van W.O.I kwam het West-Vlaams Accordeonorkest onze weekendviering opluisteren. Mooi. Ze spelen enkele klassiekers tijdens de eucharistieviering en sluiten af met het gesmaakte ‘O.L.V. van Vlaanderen’ net voor de zegen wat een spontaan applaus ontlokt. Na de zegen brengen de accordeonisten en slagwerker nog het Eurovisielied alsof het een Fuga van Bach was. Prachtig. Proficiat!

Lees meer...