Passiekruis van Ieper naar Lier

Laatst bijgewerkt: dinsdag 20 februari 2018 Gepubliceerd: zondag 04 februari 2018
Geschreven door Mathias Parret

Na Merchtem en Ieper, is deze keer de stad Lier aan de beurt als thuisstad voor ‘De Passie’, het grootse multimediaal spektakel waarin het Passieverhaal op een hedendaagse manier wordt geëvocueerd. Dit gaat dit jaar door op Palmzaterdag 24 maart 2018 op de Grote Markt in Lier en gaat van start om 20 u.

In de weken vóór De Passie wordt het kruis van De Passie gedragen vanuit Ieper naar Lier. Elke week in de Veertigdagentijd nadert het kruis meer zijn uiteindelijke bestemming. In elke stad is er ’s avonds een viering of evocatie rond het Passiekruis.

De tocht van het Passiekruis start in de Sint-Jacobskerk van Ieper in de Aswoensdagviering op woensdag 14 februari 2018 om 18 u. Op het einde van de viering is er een zendingsmoment van het Passiekruis, die na de viering gedragen wordt naar de Sint-Maarten- en Sint-Niklaaskathedraal. Dat Passiekruis zal daar te zien zijn tot zaterdag 17 februari 2018, want daarna trekt deze verder naar Roeselare.

Dit is het verdere verloop van het Passiekruis:

Lees meer...

Vrouwen in de Groote Oorlog

Laatst bijgewerkt: donderdag 05 oktober 2017 Gepubliceerd: woensdag 11 oktober 2017
Geschreven door Webmaster

Op 11 november herdenken we jaarlijks de talrijke burgerlijke en vooral militaire slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. In de aanloop naar Wapenstilstandsdag willen we een vergeten of genegeerd deel van de bevolking in het daglicht stellen.

Lees meer...

Terugblik decanaal bezoek bisschop

Laatst bijgewerkt: donderdag 05 oktober 2017 Gepubliceerd: donderdag 05 oktober 2017
Geschreven door Webmaster

Op donderdag 28 september 2017 was Mgr. Lode Aerts, Bisschop van Brugge, op bezoek in ons decanaat. Het werd een mooi gevulde dag, waarin hij vele mensen mocht ontmoeten die zich inzetten voor onze kerkgemeenschap in het decanaat Ieper en waardoor hij mocht horen en zien hoe er vandaag in verschillende sectoren gewerkt wordt vanuit de christelijke inspiratie.

Lees meer...

Samana Ieper Sint-Pieter viert haar zilveren jubileum !

Laatst bijgewerkt: donderdag 05 oktober 2017 Gepubliceerd: woensdag 04 oktober 2017
Geschreven door Webmaster

Samana Ieper Sint-Pieter bezoekt al 25 jaar chronisch zieke mensen en hun mantelzorgers.  Samana Ieper Sint-Pieter organiseert al 25 jaar ontmoetingskansen met vorming, ontspanning.

Lees meer...

H. Theresia van Lisieux

Laatst bijgewerkt: vrijdag 22 september 2017 Gepubliceerd: woensdag 27 september 2017
Geschreven door Webmaster

Dit jaar valt 1 oktober op een zondag. We vieren daarom in de Karmel Frezenberg het feest van Theresia van Lisieux op maandag 2 oktober om 18 uur, opgedragen door E.H. Deken Geert Morlion en opgeluisterd door het Kon. St.-Niklaasmannenkoor. Opgelet : er is dan 's morgens geen ochtendmis om 7h30.

Lees meer...