20 C+M+B 23: U zyt wellecome

Laatst bijgewerkt: woensdag 18 januari 2023 Gepubliceerd: woensdag 18 januari 2023
Geschreven door Lode Caes

Op het Feest van de Openbaring of Driekoningen waren ze op zondagnamiddag 8 januari - net als toen – vanuit alle windstreken naar de Sint-Medarduskerk van Eernegem afgezakt om er de aanstelling van priester Mathias Parret door deken Michel Roggeman van Torhout mee te maken als pastoor van de Pastorale-Eenheid-in-wording Sint-Godelieve.

Lees meer...

Kindje Jezus van Praag 2023

Laatst bijgewerkt: woensdag 04 januari 2023 Gepubliceerd: woensdag 04 januari 2023
Geschreven door Lode Caes

Op zondag 22 januari 2023 is er om 15.00 u. in de kathedraal de jaarlijkse gebedsdienst met het Kindje Jezus van Praag met kinderzegening.
Alle kinderen en hun gezinnen zijn welkom!

Lees meer...

DIKKEBUS OKRA viert kerst

Laatst bijgewerkt: zaterdag 31 december 2022 Gepubliceerd: zaterdag 31 december 2022
Geschreven door Lode Caes
 
 
op woensdag 21 december in het OC met veel volk en alles erop en eraan: kerstdecoratie, koffietafel, broodjessmeerders en koffieschenkers, een orkestje en dansgelegenheid, bovenal veel gezelligheid... maar eerst maakt contactpriester Matthias Noë zijn debuut met een kerstbezinning en herinnert er zo aan waar we dat alles aan te danken hebben en waar het ons leidt.

ZANDVOORDE Kerststal komt tot leven tijdens de vieringen

Laatst bijgewerkt: vrijdag 30 december 2022 Gepubliceerd: vrijdag 30 december 2022
Geschreven door Lode Caes
 
 
Elk jaar in de kerstperiode trekt de kerk van Zandvoorde heel wat bezoekers uit de regio om de telkens weer unieke kerststal te bewonderen. De man achter deze kerststallen is Johnny Blanckaert. Zijn eerste bouwsel dateert al van 2006. Bij het bouwen van de stal laat hij zich steeds weer inspireren door de gebeurtenissen van het voorbije jaar. Zo was er in 2009 een stal met zonnepanelen. In 2013 was er de link naar de beruchte cannabisplantage in het dorp. In 2014 was het een bunker verwijzend naar de oorlogsjaren, in 2016 Calais met de vluchtelingenkampen, ... in 2020 uiteraard corona met 'blijf in je kot'. Dit jaar wordt gewezen op de energiecrisis. Bij het bouwen maakte Johnny immers gebruik van isolatiematerialen. Maar wat vooral opvalt is de grootte van de constructie die het altaar en de lezenaar compleet overspant waardoor de voorgangers als het ware deel gaan uitmaken van een levende kerststal.
 
 

VOORMEZELE: Kerststallenexpo met zilveren randje

Laatst bijgewerkt: woensdag 14 december 2022 Gepubliceerd: vrijdag 25 november 2022
Geschreven door Lode Caes

Na een onderbreking van 4 jaar, is het weer zover: de 25ste editie van de Voormezeelse kerststallententoonstelling! 2020 zou het jubileumjaar worden, maar corona stak stokken in de wielen. De warme oproep toen om buiten stallen en kersttaferelen op te stellen werd heel goed opgevolgd en zo werd de kerstgedachte levend gehouden. In 2021 werd de kerk langs binnen compleet gerenoveerd. Dat was opnieuw een jaar uitstel voor de tentoonstelling.

Dit jaar kunnen we terug de O.L.-Vrouwkerk vol zetten met kerststallen van over heel de wereld en mensen ontvangen om die te bewonderen. Bij het zien van sommige kerststalletjes uit de tijd van toen, zal menig toeschouwer terugdenken aan zijn of haar kindertijd. Dit jaar hoopt de werkgroep Kerstexpo - met een andere setting - veel nieuwe kijklustigen te mogen ontvangen. Deze feestelijke editie met een zilveren 'randje', wil de werkgroep extra in de kijker zetten.

De officiële opening van de 'Kerstexpo' gaat door op zaterdagavond 3 december om 19.00 u. Het gospelkoor 'Sonore' uit Izegem verzorgt de opening met een optreden. Met het programma 'Christmas is coming' dompelen ze ons gedurende anderhalf uur onder in kerstsfeer. 

Kaarten: vooraf (€10 pp, -12j. €5) te bestellen bij Nele Desodt 0476 652 681 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kerststallenexpo is open van zondag 4 t.e.m. maandag 12 december Elke weekdag van 14.00 tot 17.00 u.  - Op zondag van 10.30 tot 12.00 u. en van 14.00 tot 18.00 u.

Inkom: €2/kinderen tot 12j. €1

Meer info: Werkgroep Kerstexpo - www.Voormezele.be