Agenda

Geen activiteiten gevonden

Adventsviering met vormelingen 2019

Laatst bijgewerkt: maandag 02 maart 2020 Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 Geschreven door Lode Caes

De gewone kerkgangers van de weekendmis waren verwonderd om, op zaterdag 14 december, zoveel jongeren in onze kerk van O.L.V.-Middelares te zien. Ook priester Ettien was aangenaam verrast. Het betrof dan ook één van de zes weekendvieringen waarop de vormelingen speciaal uitgenodigd zijn met hun gezin. Het is immers te bedoeling om hen gaandeweg (weer) vertrouwd te maken met de Eucharistie. Het groepje van catechist Insani is aan de beurt om het voortouw te nemen in deze adventsviering.

Tijden het drempelritueel steekt René de derde adventskaars aan. Ieben neemt de tweede lezing, uit de brief van Jakobus, voor zijn rekening. Nina, Quinten en Wout dragen de voorbeden voor, waarna Anaëlle en Louana de mandjes ophalen. Voor het Onzevader vormen de vormelingen met priester Ettien een grote kring rond het altaar.

Omdat enkele vormelingen er op de intentieviering van 23 november niet konden bijzijn, krijgen Febe en Ruben nu de kans om hun "Intentieverklaring" in de vormselurne te deponeren, plechtig te verklaren dat ze wensen gevormd worden en hun handtekening te plaatsen op het grote 'Engagementsgebed'. Proficiat! Catechist Insani en Anaëlle lezen samen het bezinnend slotgebed.

Na de zegen wordt nog een kiekje genomen van het groepje van Insani met op de achtergrond de pas geplaatste kerstfiguren, in een nieuwe constellatie, recht tegenover het altaar.

Proficiat Ieben, Nina, Quinten, Wout, Anaëlla, Louana en catechist Insani.

Hits: 5541