Oproep verkiezing Centraal Kerkbestuur

Laatst bijgewerkt: zondag 02 juli 2023 Gepubliceerd: vrijdag 09 juni 2023 Geschreven door Lode Caes

Aangezien het mandaat van het huidige Centraal Kerkbestuur (CKB) ten einde loopt, dienen er opnieuw verkiezingen gehouden te worden.  Nu de nieuwe kerkbesturen van de kerkfabrieken van Ieper zijn samengesteld, kan de verkiezing van het CKB gebeuren.  Het gaat om vijf mandaten te verdelen onder alle leden van de veertien Ieperse kerkfabrieken.

Ieper, juni 2023

CENTRAAL KERKBESTUUR IEPER  

Janseniusstraat 7, 8900 Ieper

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aangezien het mandaat van het huidige Centraal Kerkbestuur ten einde loopt, dienen er opnieuw verkiezingen gehouden te worden.  Nu de nieuwe kerkbesturen van de kerkfabrieken van Ieper zijn samengesteld, kan de verkiezing van het CKB gebeuren.   Het gaat om vijf mandaten te verdelen onder alle leden van de veertien Ieperse kerkfabrieken.

Wie zich voor één van de mandaten kandidaat wil stellen, gelieve voor maandag 26 juni zijn/haar kandidatuur in te dienen hetzij op papier in de dekenij Janseniusstraat 5 t.a.v. de deken, hetzij via mail op mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle leden van de kerkbesturen hebben stemrecht, behalve de aangestelde verantwoordelijken van het bisdom die ook geen kandidaat kunnen zijn.  De voor het CKB aangestelde verantwoordelijke van de bisschop is de deken van Ieper.

Het centraal kerkbestuur heeft een coördinerende en communicatieve taak naar de stad en de provincie en is dus belangrijk als gespreks- en onderhandelingsorgaan.  Ik waardeer dan ook ten volle iedereen die dit extra mandaat op zich wil nemen. 

De verkiezingen gaan door op donderdag 29 juni 2023 om 20.00 u. in het administratief centrum van de stad, gelegen Ter Waarde 1 in Ieper. 

Graag een warme oproep voor jullie aanwezigheid. De verkiezingen kunnen slechts doorgaan als een volstrekte meerderheid van de leden van de kerkfabrieken aanwezig is, zijnde 36 personen.

Ik zou het op prijs stellen mocht u via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) laten weten of u al dan niet aanwezig kunt zijn

Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor de belangeloze inzet en teken met voorname hoogachting.

 

Miguel Dehondt,

pastoor deken

Hits: 3689