ORIËNTATIEFEEST: GOD GEBEURT... Start van het nieuwe werkjaar met teams en vrijwilligers

Laatst bijgewerkt: vrijdag 18 september 2020 Gepubliceerd: maandag 07 september 2020 Geschreven door Lode Caes

Op dinsdag 15 september om 19.30 u. trekken wij als CCV Bisdom Brugge met het traditioneel Oriëntatiefeest het werkjaar op gang. We leggen het accent op diaconie onder de slogan: 'God gebeurt …'. Het nieuwe jaarthema werd al kort toegelicht op de online Impulsavond in juni. We hoorden Renate Cauwels zeggen dat we niet bang mogen zijn onszelf te bevragen. Wat willen we bereiken? Waarom doen we wat we doen? Wat is mijn en onze draagkracht? Als elk van ons deze oefening oprecht maakt en als we deze oefening ook als team durven maken, bouwen en werken we aan ‘toekomst’ voor onze geloofsgemeenschappen.

Als geëngageerd christen is het onze opdracht vuur te brengen, zout te zijn in onze soms koele, gepolariseerde en verschraalde samenleving. Het is onze opdracht plaats te maken voor God zodat Hij kan en mag gebeuren met mensen voor mensen. Als we geloven dat ‘God gebeurt…’ zal het Oriëntatiefeest ons ongetwijfeld weer ‘goesting’ geven om met vernieuwde moed en vol vertrouwen te bouwen aan een ‘coronacrisisproof’ werkjaar.

Ook het Oriëntatiefeest wordt een online gebeuren. Maar in plaats van elk voor zijn eigen laptopscherm te zitten, gaan we met het hele plaatselijke team en alle geïnteresseerde vrijwilligers in groep, veilig samen deelnemen. Met een beamer zal dat ongetwijfeld lukken. We komen samen vanaf 19.00 u. in de Sint-Maartenskring om dan stipt om 19.30 u. te starten.

Info en eventuele aanmeldingen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0478 32 52 55.

 

Hits: 5926