Je kind laten dopen

Laatst bijgewerkt: zaterdag 26 november 2022 Gepubliceerd: woensdag 21 september 2016 Geschreven door Webmaster

LINK: FORMULIER EERSTE CONTACTNAME AANVRAAG DOOPSEL

 

Ik doop je

Heel wat ouders die nieuw leven mogen verwelkomen in hun gezin, spreken de wens uit om hun kleine spruit te laten dopen. Wij feliciteren de ouders graag bij dit belangrijke moment in het leven. Mensen die hun kind laten dopen maken een zinvolle keuze en sluiten zich aan bij een lange en waardevolle traditie. Ook hun ouders zijn gedoopt, net als hun grootouders, hun overgrootouders… In onze parochies besteden we aandacht aan de voorbereiding op het doopsel als sacrament.

Het doopsel is immers iets helemaal anders dan het dagelijkse badje : door deze handeling drukken we uit dat we het kindje een gezegend leven toewensen, het een beschermende hand willen reiken en het willen laten thuiskomen in een gemeenschap van christenen.

Het doopsel, anders dan een badje...

Een doopsel kan maar geslaagd zijn als het bewust gekozen en doorleefd gevierd wordt !  Ter voorbereiding op het doopsel organiseren we regelmatig een Infoavond voor ouders die er aan denken hun kindje te laten dopen.
We denker er samen na over het waarom van het doopsel, geven uitleg bij het verloop van de doopviering en staan stil bij de betekenis van de belangrijke symbolen (water, olie, licht, ...).

We bevelen alle ouders aan om in de periode vòòr het doopsel één keer aan een infoavond deel te nemen.
Daarom is het belangrijk om tijdig -- liefst vier of acht weken op voorhand -- contact op te nemen met één van de doopheren, om alvast de datum van het doopsel vast te leggen in de kerk van jullie keuze.  Denk er ook aan, voor je familieleden verwittigt of een zaal reserveert, dat de doopheer niet noodzakelijk vrij is op de datum die jullie voor ogen hebben.

Infoavonden

Kijk in de agenda of op het algemeen overzicht voor de volgende infoavonden.

Doopheren

Meer info

Bij diaken Lode Caes.

Hits: 11815