De bisschop op bezoek

Laatst bijgewerkt: maandag 04 november 2019 Gepubliceerd: woensdag 06 september 2017 Geschreven door Webmaster

Op donderdag 28 september 2017 brengt onze bisschop Lode Aerts een bezoek aan ons decanaat.

Het is de bedoeling dat de bisschop een beetje zicht krijgt op hoe de kerkgemeenschap hier georganiseerd is en hoe er vandaag in verschillende sectoren gewerkt wordt vanuit de christelijke inspiratie.

We denken hierbij uiteraard aan onze Pastorale Eenheid O.L.V. van Vrede en de Federaties Zalige Jan van Waasten (Boezinge-Elverdinge-Brielen-Zuidschote), Sint-Paulus (Langemark-Poelkapelle) en Sint-Augustinus (Zonnebeke) waar velen vrijwillig of professioneel een gezicht geven aan de kerk ter plekke, maar ook aan de vele verenigingen, de brede waaier van jeugdwerk, de begeleiding van mensen in de WZC’s en de ziekenhuizen of de begeleiding van mensen met een beperking. Uiteraard ook het onderwijs. Er is een ontmoeting met de religieuzen en de priesters van het decanaat.

Wij zijn fier en dankbaar dat behoorlijk wat mensen hun schouders steken onder tal van initiatieven.

Apotheose van het bezoek zou de eucharistieviering zijn in de kathedraal Sint-Maarten–Sint-Niklaas te Ieper om 18h30. In deze viering zal de bisschop voorgaan en ons allen uitvoerig toespreken over ‘Kerk-zijn vandaag’ en over de accenten die hij als nieuwe bisschop wenst te leggen.

Overzicht van het programma

 • 09h30 Ontvangst van de bisschop in Langemark
  Schoolkinderen en de werkgroepen rond vrede bereiden dit moment voor.
  Einde voorzien om 10h30.
 • 10h45 Ontvangst in het Jan Ypermanziekenhuis
  Samen met alle pastoraal werkenden en de directies in de zorgsector zal de bisschop na een gesprek ook een bezoek brengen in de palliatieve eenheid
 • 12h30 Aankomst Frezenberg
  Middaggebed met de priesters, diakens en religieuzen van het decanaat.
 • 13h00 Middagmaal bij de zusters
 • 14h15 Vertrek naar de H. Familie
  De directies, pastoraal werkenden en de vrijgestelden van het basis- en secundair onderwijs, samen met de leerlingen, ontmoeten de bisschop.
 • 16h30 Naar Zonnebeke de Poppy-tuin
  De burgerlijk verantwoordelijken ontmoeten de bisschop.
 • 17h30 Ieper kapittelzaal
  Ontmoeting met de leden van de stuurgroepen, contactpersonen, parochieraden en teams.
 • 18h30 Eucharistie in de kathedraal voor iedereen. In deze viering zal de bisschop ons allen uitvoerig toespreken over "Kerk-zijn vandaag" en over de accenten die hij als nieuwe bisschop wenst te leggen.
 • Na de viering is er receptie in de Sint-Maartenskring voor de leden van de stuurgroepen, contactpersonen, parochieraden, teams, kerkfabrieken, catechisten, voorzitters welzijnsschakels, organisten en kosters.
Hits: 9919