Wat was... Wat komt...

Laatst bijgewerkt: maandag 05 juni 2023 Gepubliceerd: woensdag 30 augustus 2017 Geschreven door Webmaster

Of de voorbije vakantie en het nieuwe werk- en schooljaar

Binnen enkele dagen starten we het nieuwe schooljaar en ook een nieuw werkjaar voor vele verenigingen en ook voor onze Pastorale Eenheid. We blikken even terug en kijken vooruit…

Tuindag en noveen

Op zaterdag 5 augustus hadden we het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Tuine met een viering om 17h in de kathedraal en om 20h de gebedstocht op de vestingen.

Tevens was deze viering de start van de noveen van de heilige Albertus. Heel de week kwamen vele mensen naar de vieringen en ook op gesprek of voor een zegening bij Pater Martin. Op donderdag 8 augustus was het ziekendag en waren er heel wat bewoners van Huize Zonnelied aanwezig in de viering.

Vele jeugdbewegingen trokken op kamp

Chiro Voormezele trok al in het begin van de juli naar Opoeteren, Chiro Vlamertinge naar Meeuwen-Gruitrode, Chiro Zillebeke naar Berlare, Chiro Hollebeke naar Chimay en Chiro Ieper naar Dalhem. KSA Stormklokke was te gast in Essen en KSA Hallebast ging naar Rijkevorsel. De vormelingen van Onze-Lieve-Vrouw Middelares trokken naar Essen en de +13-werking hadden hun kamp opgeslagen in Zutendaal, de Ieperse scouts trokken naar Givers, het Sint-Franciscusjeugdkoor naar Nieuwkerke en het Koninklijk Sint-Maartensjeugdkoor trok naar Herentals midden in de bossen. En dan had je nog vele andere zomerkampen…

Bij Chiro Voormezele was er ook een bezinningsmoment, waarin de kinderen leerden samenwerken aan de hand van themabuildingspelletjes




KSMJK op kamp in Herentals

September

Maar na de vakantie komt de maand september met een nieuw school- en werkjaar. Even op verkenningstocht gegaan om te weten welke de nieuwe jaarthema’s zijn voor de verenigingen en bewegingen. Hier volgen er enkele: KSA houdt het bij "Geniaal, digitaal", de Chiro heeft als jaarthema "Chirocycle". De bewegingen Okra verdiept zich in "Lekker actief" en Samana samen met CM heeft elke maand een thema die uitgebreid aan bod komt in hun tijdschrift, om er maar enkele te noemen.

Ook de parochies in ons bisdom Brugge hebben een nieuw jaarthema. Voor dit werkjaar wordt dit

 Vreugdevol gestemd

Tijdens het werkjaar 2017-2018 willen we de "vreugde" centraal plaatsen. We hopen dat de vreugde de grondtoon mag worden van heel onze pastorale werking. We willen bij alles wat we doen, ons laten leiden door de vreugde. Door de gebeurtenissen van de voorbije jaren is de vreugde van ons geloof misschien wat weggeëbd of verstopt onder vele negatieve berichten. In het Oude Testament horen we hoe Isaäk, wiens naam betekent "Hij lacht", de waterbronnen opnieuw vrijmaakt. Zo worden ook wij geroepen om de bronnen van vreugde terug aan te boren en terug op zoek te gaan naar de vreugde van ons geloof.  God heeft ons niet geroepen om zwaarmoedig te zijn. Hij heeft ons lief en wil dat wij gelukkig zijn en in vrede en vreugde samenleven. We mogen teruggaan naar onze bronnen van vreugde. We mogen terugkeren naar de bron en kern van ons geloof : Gods liefde die ons vreugde geeft. 

Wil je nog meer weten over dit thema, welkom op het oriëntatiefeest op 5 september vanaf 19h in Groenhove Torhout. 

Geef je naam op aan iemand van het Pastorale Eenheidsteam tegen 1 september 2017 en we doen aan carpooling. Van harte welkom !

Aan iedereen wensen wij een goeie, vreugdevolle start van het nieuwe schooljaar of werkjaar toe.

Hits: 13430