Benefiet Passieconcert

Laatst bijgewerkt: zondag 14 april 2019 Gepubliceerd: dinsdag 02 april 2019 Geschreven door Lode Caes

Il pianto di Maria – de moeder in tranen’

door La Chapelle Sauvage o.l.v. Karel De Wilde met sopraan Irène Carpentier

met werk van Händel, Ferrandini, Mozart, Schubert, Rossini, Chopin, Massenet en Fauré.

op zondag 14 april om 20.00 u. in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw Middelares, Capucienenstraat, Ieper, t.v.v. het weeshuis voor slachtoffertjes tsunami, ANAK BANG SA INDONESIA vzw.

Kaarten 10 EUR te verkrijgen bij : 

Priester Ettien, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Bukkerstraat 11B, Ieper, 0486 81 13 50 

Noël Charles, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Motestraat 23, Ieper, 0478 30 07 95 

Vandewaetere-Fournier, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0476789244 

Door storting op ons rekeningnummer BE65 0018 4252 4696 met vermelding ‘passieconcert’

De vzw Anaka Bangsa Indonesia organiseert op 14 april om 20.00 u. een Passieconcert in de O.L.Vrouw Maria Middelareskerk in de Capucienenstraat te Ieper (zie hoger)

Doelstelling van de vzw is permanent 20 tot 30 weeskinderen na de ramp van Sulawesi verleden jaar een menswaardige toekomst te bieden via opvang en begeleiding.

Wat is gebeurd ? Stel je voor, een gebied zo groot als de stad Ieper met 15000 inwoners is op gewone grond gebouwd. Op een dag zakte gans dat gebied als gevolg van een aardbeving en een vloedgolfineens zomaar eventjes 9 meter diep weg in de grond. Zand en water sluiten zich langzaam terug boven de ingestorte stad. Op die wijze worden 15.000 mensen: mannen, vrouwen en kinderen levend begraven. In een filmzaal zou men zitten huiveren, maar dit is wat in Indonesië werkelijk is gebeurd. Geen enkele nieuwszender vond het de moeite daarover ernstig te berichten.

Kinderen die op school zaten in de omgeving werden zo in vele gevallen weeskind. Velen van hen werden daarna gekidnapt door misdaadorganisaties om ze te werk te stellen als goedkope krachten of ze in mensonwaardige omstandigheden als slaven groot te brengen. Wij weten na een bezoek ter plaatse wie die kinderen zijn en hebben een gebouw. Alleen uw steun ontbreekt nog om hen over te brengen en op te vangen.

De vzw wil met de opbrengsten uit dit Passieconcert verder hulp bieden.

Voor de prijs van 10 EUR kunnen jullie een enig en uniek klassiek concert bijwonen. De uitvoerders zijn internationaal bekende virtuozen. Tegelijk kunnen jullie deze weeskinderen een menswaardig bestaan geven. 

Vanwege het parochiaal team en de vrijwilligers van de vzw. Dank.

 

 

Hits: 10023