Afscheid Ludo Geloen

Laatst bijgewerkt: donderdag 18 oktober 2018 Gepubliceerd: zondag 07 oktober 2018 Geschreven door Lode Caes

Na het afscheid van pastoor pater Boni nu ook het afscheid van organist-koorleider Ludo Geloen. Eigenlijk is het voor Ludo een gelegenheid om in zijn overdrukke leven één van zijn vele verantwoordelijkheden te laten schieten. Het gaat dan wel om een zeer omvangrijke aangelegenheid. Als directeur van de muziekacademie van Poperinge is muziek de topbezigheid van deze drukbezette en veel gevraagde man.

We zullen hem missen als mens maar ook als veelzijdig musicus. Naast het orgel bespeelt hij ook piano en klavecimbel. Hij tokkelt op gitaar en andere snaarinstrumenten. Hij is thuis op zowel koper- als houtblaasinstrumenten om maar te zwijgen van het slagwerk van triangel over xylofoon tot en met drums. Hij was ook de dirigent en repetitor van het parochiekoor dat laatst ook de afscheidsmis van pater Boni opluisterde.

Naast de misvieringen in deze en andere kerken bood hij ook zijn diensten aan o.a. in de jaarlijkse afspraak op ‘Vlaanderen zingt kerst’ waar zijn parochiekoor op Tweede Kerst trouw als aanzingkoor fungeerde. Hij is zelf een goede (voor-)zanger die telkens een eigen accent legde in de keuze en de uitvoering van vooral religieuze muziek. Zijn improvisaties op orgel en zijn harmonisch samenspel met andere instrumentisten en zangers o.a. tijdens orgeldagen en orgelrecitals in de provincie, zijn spreekwoordelijk op zijn lijf geschreven. Wat een talent. Het zal moeilijk zijn om hem te vervangen en toch daagt er reeds opvolging op voor zijn werk als organist en koorleider.

Wij kijken ernaar uit en weten ons ondertussen ervan verzekerd dat Ludo op een vraag om – in noodgevallen - in te vallen, zijn best zal doen om ons niet teleur te stellen. Hartelijk dank beste Ludo. We proberen ons plan te trekken en door jouw keuze geef je nieuwe mensen de kans om zich verder voor de parochie, de plaatselijke en ruimere kerkgemeenschap in te zetten. Het ga je goed.

Hits: 11112