Opening Tentoonstelling 'Passie van Ieper'

Laatst bijgewerkt: maandag 13 maart 2017 Gepubliceerd: dinsdag 14 februari 2017 Geschreven door Mathias Parret

We nodigen U graag uit op de opening van de tentoonstelling en de boekvoorstelling ‘Passie van Ieper’ op vrijdag 10 maart 2017 om 19 uur in de 'Vredeskerk' Sint-Jacobs Ieper

Tijdens de Eerste Wereldoorlog gingen burgers en militairen door de hel van de Ypres Salient. Vandaag leven hun verhalen verder, niet alleen in brieven en dagboeken, maar evenzeer in de mondelinge overlevering van de families die naar Ieper terugkeerden. Hun vertellingen verdienen het om voortverteld te worden.
 
De 14 staties van de Kruisweg vormen het religieuze en cultuur-historische sjabloon voor evenveel ‘Ieperse’ verhalen uit de Eerste Wereldoorlog. Van veroordeling tot troost. Tegelijk schrijnend en weerbaar. Samen met de gedichten van Herman Vanderplaetse en de abstraherende Kruisweg van de Liefde van Bernard Sercu vormen ze de ‘Passie van Ieper’. Zo verlenen ze de Ieperse Sint-Jacobskerk de universele dimensie van ‘Vredeskerk’.

Programma:

Welkom door Luc Vanryckeghem
Inleiding over de 'Passie van Ieper' door Marc Dejonckheere
Mark Delrue over het werk van kunstenaar Bernard Sercu
met aansluitend receptie

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze tentoonstelling loopt tot 30 juni 2017 en is te bezichtigen op elke zaterdag en zondag van 14h tot 18h, of op afspraak Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werkgroep Sint-Jacobs Vredeskerk
Stef Deboutte, Marc Dejonckheere, Gaby Demeulenaere, Roland Hemeryck, Kris Lazeure, Mathias Parret, Bernard Sercu, Lutgart Verhelst

Hits: 12859