Gebedstocht O.L.Vrouw van Tuine 2021

Laatst bijgewerkt: maandag 04 oktober 2021 Gepubliceerd: donderdag 08 juli 2021 Geschreven door Mathias Parret

Zondag 1 augustus 2021: TUINDAG, Feest van O.L.V. van Tuine
Op de vooravond, zaterdag 31 juli 2021, houden wij een gebedstocht over de vestingen ter ere van Maria, patrones van Ieper. We verzamelen om 20 uur op de vestigen t.h.v. het Esplanadeplein. Bij regenweer in de kathedraal.

Voor de historische achtergrond van deze gebedstocht verwijzen we graag naar onze website.

Het oorspronkelijk religieuze karakter van de Tuindag dat voortleeft in deze eeuwenoude processie lijkt zoek geraakt. Toch houden een betekenisvol aantal gelovige Ieperlingen deze traditie in stand. En het is meer dan folklore.

Het is een gelovig beleven van de werkelijkheid – 'ja-zeggen' aan het leven – die veel goeds bijbrengt aan de wereld. Zo gaf ook Maria ooit haar 'fiat – ja-woord' aan de engel : "Mij geschiede naar uw woord - het is goed". Het is een levenshouding waar je als mens alleen maar gelukkiger van wordt. Er is nog niemand geholpen met hele dagen te klagen en te zagen ! We kennen het liedje van The Beatles : "When I find myself in times of trouble, Mother Mary comes to me – wanneer ik in de miserie zit, komt Moeder Maria naar mij – whispering words of wisdom : let it be ! – en ze zegt woorden van wijsheid : laat het zijn !"

Maria leert ons dat we de uitdagingen van het leven moeten aangaan en positief durven te beantwoorden. Zo komt de hemel wat dichterbij en dat vindt ze schitterend, "magnifique" zoals ze het dankbaar uitzingt in haar eigen lied het 'Magnificat'.

ozio_gallery_nano

Hits: 6537