Agenda

Geen activiteiten gevonden

Mijmeren bij de kerststal 2021

Laatst bijgewerkt: dinsdag 05 april 2022 Gepubliceerd: zaterdag 25 december 2021 Geschreven door Bruno Titeca

De vormelingen en hun gezin werden uitgenodigd om samen een kerk te bezoeken om naar de kerststal te kijken.

In de kerk, bij het kersttafereel, stonden ze even stil; maakten er een rustig momentje van, met als opdracht :

  • Vertel aan elkaar wat je ziet en wat je erbij denkt.
  • Welk personage, welke figuur wil jij graag zijn ? Waarom ?
  • Misschien komt er ook een vraag of een rake opmerking.
  • Neem tijd om te delen met elkaar.

We vroegen om een verslagje en/of foto door te sturen. Die kan je hier lezen.

Verslag door de vormelingen

Ik bracht een bezoekje aan de kerststal in de kerk van Madonna. Ik vond het een mooie stal maar jammer dat de os en de ezel er niet waren. We staken ook een kaarsje aan. E.B.


Afgelopen weekend hebben wij tussen de regenbuien door een wandeling gemaakt naar het kerststalletje bij de Capucienenkerk waar onze jongste zoon, M.P., op 21 mei zijn vormsel zal doen. We stonden even stil bij onderwerpen zoals armoede en eenzaamheid, en staken nadien nog een kaarsje aan.


De foto werd getrokken bij de St.-Bernarduskerk in Nieuwpoort. Op 25 december vierden we er de geboorte van Jezus die later een liefdevolle persoon werd voor iedereen. Vooral voor mensen die het niet altijd gemakkelijk hebben. Daarom ben ik fan van hem. Ook ik wil proberen een goed mens voor anderen te zijn. Ik hoop ook dat het nieuwe jaar een hoopvol 2022 mag worden. Daarvoor heb ik een kaarsje aangestoken in deze kerk. X.M.


Bij het kerststalletje heb ik gedacht aan Jezus omdat hij op Kerstmis geboren is en de papa en mama is Maria en Jozef. Jezus lag in een kribbe, dit is een soort wiegje. Ik vergelijk mijzelf met Jozef omdat hij zijn zoon moet helpen. Hij is nog te klein om zelf dingen te doen. In het dagelijkse leven probeer ik ook zoveel mogelijk mijn mamie te helpen omdat zij ook niet goed te been is en met veel dingen hulp nodig heeft. Ook denk ik aan mijn ouders en denk ik aan arme mensen die hun kindjes niet veel kunnen geven. Ik denk aan vluchtelingen omdat zij geen echt huis hebben en zich nergens kunnen thuis voelen.


Ik heb samen met mama en papa een avondwandeling gemaakt waarbij we dan ook stil gestaan hebben bij de kerststal. We zien Maria en Jozef beschermend over de wieg buigen. In de wieg ligt het kindje Jezus. Als ik zelf een personage moet kiezen, dan kijk ik vooral naar Jozef. Jozef heeft er alles aan gedaan om zijn vrouw te kunnen beschermen en een veilige plaats te vinden voor de geboorte van Jezus. Ook zou ik Jozef willen zijn want hij heeft goed voor Jezus gezorgd en zo kan ik Jezus steunen op momenten dat dat nodig is. M.D.


Het mijmeren bij de kerststal was leuk. Maar ik wist niet zo goed wat mijmeren was. Het was wel een beetje ongewoon, want normaal doe ik dat nooit. Ik zou graag Maria zijn, want ik wil niet zo beroemd zijn als Jezus, maar ook niet zoals Jozef die bijna nooit vernoemd wordt. Dus daarom kies ik voor Maria. Groetjes N.W.


We hebben de kerststal bezocht in Poelkapelle omdat we die zo mooi vinden. F.G.


Ik vind dit een heel moeilijke oefening, om te mijmeren bij de kerststal. Maar ik doe toch een poging om even na te denken bij het kerstverhaal. Ik had stiekem gehoopt dat de vormelingen kerstkaartjes gingen moeten maken voor de Okra. Mijn broer moest dit vorig jaar doen en ik heb hem toen wat geholpen, omdat ik dit een leuke opdracht vond. Ik knutsel graag en als je weet dat je hiermee anderen een plezier kan doen, dan doe ik dit nog liever. Op school hebben we weinig stilgestaan bij het kerstverhaal, omdat de scholen dicht moesten de week voor de kerstvakantie. Ook vind ik het jammer dat er geen kerstspel meer gespeeld wordt in de kerk. Als klein meisje heb ik altijd gezien hoe de kinderen van het 6e leerjaar het kerstspel speelden. En ik wou dat ook doen, als ik in het 6e leerjaar zat. Als ik het kerstspel zou mogen spelen, dan zou ik graag Maria spelen. Maria was een heel moedige vrouw, die op zoek was naar een slaapplaats. Maria vroeg aan iedereen of ze haar konden helpen. Ook ik zou dat aan iedereen durven vragen. Ik heb geen schrik om iets te vragen aan vreemden. Natuurlijk zou ik het ook niet fijn vinden als mensen me niet helpen, net zoals Maria. Maar net als Maria, zou ik proberen het beste ervan te maken, niet opgeven en toch iets proberen te vinden. Dat deed Maria ook. Ze vonden een stal, die misschien wel de nodige warmte uitstraalde, om van die stal een gezellige slaapplaats te maken. Het geluk zit soms in kleine, eenvoudige dingen. Y.D.


ozio_gallery_nano

Hits: 1745