Gebedsgroep H.Pater Pio (O.L.V.-Middelares)

Kalender
O.L.V.-Middelares
Datum
04 okt 2022 17:30 - 18:30
Auteur
Mathias Parret

Beschrijving

De gebedsgroep van de Heilige Pater Pio: elke 1° dinsdag van de maand om 17.30 u. in O.L.V.-Middelares (Capucienenstraat)

Wereldwijd komen er maandelijks door de Kerk erkende gebedsgroepen van de Heilige Pater Pio samen. De gebedsgroep moet minstens eenmaal per maand samenkomen om te bidden voor de grote intenties van de Kerk en de wereld, voor de zieken, voor de priesters en de parochies, om roepingen voor het priesterschap, diaconaat en het religieuze leven en voor de eigen noden.

Heilige Pater Pio (1887-1968)
Pater Pio is één van de bijzonderste personen in de Katholieke Kerk van de twintigste eeuw. Na zijn intreden bij de kapucijnen onderging hij enkele jaren van innerlijke zuivering. Hij had visioenen en extasen. Op 20 september 1918 ontving hij in San Giovanni Rotondo de wondertekenen van de Heer, de stigmata. Verdachtmakingen hadden tot gevolg dat hij jarenlang geen apostolaat mocht verrichten.

Pas in de jaren veertig kon hij zijn plannen waarmaken: het oprichten van een enorm ziekenhuis en het stichten van gebedsgroepen. Ontelbaren kwamen bij hem biechten en eucharistie met hem vieren. Reeds tijdens zijn leven sprak men van vele wonderen op zijn voorspraak. Op 2 mei 1999 werd hij zalig verklaard en op 16 juni 2002 volgde zijn heiligverklaring.