Sacrament van het Huwelijk

Laatst bijgewerkt: dinsdag 05 april 2022 Gepubliceerd: maandag 03 januari 2022 Geschreven door Mathias Parret

Wanneer man en vrouw "ja" zeggen voor het leven, dan herkennen wij in die menselijke liefde tussen man en vrouw de grote Liefde weerspiegeld van God voor zijn mens. Deze liefde is ook in vrijheid geschonken, onverbrekelijk, trouw en vruchtbaar.

Huwelijk

We mogen het huwelijksleven zien als een "roeping". Daarom is het sacrament van het huwelijk een groots gebeuren die derhalve ook een goede voorbereiding vereist. Deze voorbereiding op het huwelijk wordt besproken met de priester of diaken die het huwelijk inzegent.

Eén keer per jaar vindt er op een vrijdagavond een verloofdenavond plaats voor koppels die in de toekomst kerkelijk willen huwen.
Dit maakt deel van de huwelijksvoorbereiding en brengt verschillende koppels in contact met elkaar, we luisteren naar een gehuwd echtpaar die vanuit hun ervaring heel wat nuttige tips aanreiken over het samenleven als gehuwde christengelovigen.

Deze verloofdenavond gaat door op ... maart 2023 om 19h30 in Sint-Maartenskring (Lange Meersstraat 26, 8900 Ieper).

Ook organiseren we op zondag 12 februari 2023 om 10h30 in de Sint-Maartenskathedraal een speciale viering die helemaal in het teken staat van de liefde: Sint-Valentijn Anders. Alle verloofden en jonggehuwde koppels zijn speciaal hierop uitgenodigd voor deze viering, gevolgd door een hapje en drankje.

Hits: 5029