Sint-Valentijn Anders - Wandeltocht (14/02-14/03)

Laatst bijgewerkt: dinsdag 05 april 2022 Gepubliceerd: zondag 14 februari 2021 Geschreven door Mathias Parret

14 februari, ‘Valentijnsdag’, is voor velen een goede gelegenheid om geliefden extra te verwennen. Met het initiatief ‘Sint-Valentijn Anders’ kunnen we, ook als Kerk, de liefde vieren, liefde in schoonheid en kwetsbaarheid, liefde in al haar facetten, liefde die spreekt van God.

Op de kalender prijkt op 14 februari de naam van Sint-Valentijn, de patroonheilige van de geliefden. Op die dag viert onze samenleving dan ook de liefde. Prille liefde of doorwinterde liefde, ook vanuit onze Pastorale Eenheid willen we de liefde vieren!  

Samen op wandeling

Omwille van corona hebben we in Ieper de handen in elkaar geslagen en bieden wij een hele maand een stadswandeling aan. Wandel met je eigen bubbel en geniet van de filmpjes met getuigenissen over de liefde. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om een inspirerende en verdiepende wandeling te maken. Voor acht tussenstops onderweg zijn er borden voorzien met een QR-code, die naar een kort filmpje leidt. Halte na halte ontdekken we zo acht eerlijke getuigenissen van mensen die de liefde op hun manier handen en voeten geven. Kleine opdrachten voor onderweg maken van de wandeling een pelgrimstocht waar de deelnemers, jong en oud, uitgenodigd worden tot gesprek en verdieping.

Voor wie?

Prille koppels, koppels die pasgehuwd zijn (of verloofden door corona het voorbije jaar niet konden huwen), gezinnen die hun kindje(s) recent lieten dopen, families die al jaren hun huwelijksverjaardag mogen vieren, jubilerende echtparen, alleenstaanden kunnen deze wandeling wandelen samen met een vriend of vriendin, zoekende geliefden…
Kortom, voor iedereen wie jong van hart is en die de liefde wil vieren!  

Vieren jullie dit jaar mee?

Waar?

Startpunt: Decanaal secretariaat, Janseniusstraat 7, 8900 Ieper

Wanneer?

Doorlopend vanaf zaterdag 13 februari tot en met zondag 14 maart 2021.

Wat nodig?

Wegbeschrijving?

De wegbeschrijving vind je terug op deze link.

Vragen of meer info?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0499/355.334

Hits: 3456