Jubilo jubelt om zoveel snoepers

Laatst bijgewerkt: woensdag 11 mei 2022 Gepubliceerd: donderdag 22 november 2018 Geschreven door Lode Caes

Zoals aangekondigd waren de Jubilo-jongeren naast andere vieringen ook present op de maandelijkse eucharistieviering in Brielen. Op het einde van de mis stelden ze hun werking voor. Zo gaan ze ieder jaar met een 40-tal jongeren op vrijwillige basis mee met priester Mathias naar Lourdes. Daar zetten zij zich met een warm hart en grote handen in als brancardier voor zieken en mensen met een beperking.

En toch betalen deze jongeren ook zelf een deel van hun reis- en verblijfskosten. Studenten betalen 325 euro, werkenden 375 euro. Evident is dat niet. Om hun engagement te helpen bekostigen, organiseren ze opnieuw een snoep-actie. Guimavetjes of hemelse O.L.Vrouwtjes smullen kan voor één keer geen kwaad en zeker niet als ze in de O.L.V-ten-hemelopnemingkerk gekocht en verorberd worden. Daar kon het ongegeneerd in de kerkherberg en de gasten lieten zich niet pramen. De actie werd een succes. Binnen de Pastorale Eenheid werden dat weekend na de vieringen maar liefst 325 zakjes aan de man gebracht. Dat stemt hen zeer dankbaar!

Ken je jongeren vanaf 17 jaar, familie of vrienden, die interesse hebben voor dit mooie vrijwilligerswerk? Of misschien heb je ook zin om zelf eens naar Lourdes te gaan met Vlaanderens Bedevaarten? Contacteer dan zeker pr. Mathias – 0499 35 53 34 – mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hits: 2930