SOLIDARITEITSWANDELING … TEGOARE

Laatst bijgewerkt: zaterdag 14 december 2019 Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 Geschreven door Lode Caes

Een 65-tal mensen gaven gehoor solidair mee te stappen op de adnents-wandeling, georganiseerd door de ‘Werkgroep Zorg voor Mensen en Solidariteit’ van de Pastorale Eenheid op zaterdag 30 november. Een enige gelegenheid om kennis te maken met onze Ieperse initiatieven die gedreven en creatief in het verweer gaan tegen elke vorm van kansarmoede en uitsluiting, een duidelijke meerwaarde op menselijk vlak voor al wie hierin mee instapt zowel als vrijwilliger als wie het direct aanbelangt. Eén van de haltes waar we binnenstappen is Welzijnsschakel Tegoare, gehuisvest op de eerste verdieping van de Sint-Maartenskring in de Lange Meersstraat in Ieper.

Elke mens verdient respect en heeft recht op de basisbehoeften in onze samenleving. Dat is de visie van de vrijwilligers van Welzijnsschakels”.

Je komt naar ‘Tegoare’ omdat zij je er kunnen helpen! Met een huisbezoek, een luisterend oor, sociale contacten, raad èn daad. Iedereen die het financieel wat moeilijker heeft. Je vindt er een kledijdienst waar je naast kledij ook huisraad, babyspulletjes en zelfs kleine meubeltjes, .. kunt vinden. En vindt je er niet wat je zoekt, vraag het, misschien kunnen ze helpen!

 Tegoare’ is er ook voor jou als je je eenzaam voelt of weinig sociaal contact hebt. Ze organiseren activiteiten op regelmatige basis en heel divers: wandelingen, barbecue, vrouwen- en mannendag, knutselen, bingo, … Voor de kinderen en de jeugd hebben ze met de hulp van Wannes Beernaert van ‘Uit de Marge’ een heel mooie kinder- en jeugdwerking opgebouwd. Wil je kaarten, rummikub spelen, knutselen, quizzen,… dan kan dit ook. De financiële bijdrage om deel te nemen aan activiteiten is heel miniem. 

Je komt er in contact met andere mensen, je beseft dat je er niet alleen voor staat, en dat kan je kunt geholpen worden. Sociaal contact is heel belangrijk want mensen hebben de neiging zich te isoleren. Kansarmoede heeft niet één oorzaak maar is vaak een opeenstapeling van problemen en het is een cirkel waar je vaak niet alleen uitgeraakt. Je brengen je in contact met de juiste diensten, instanties die er zijn voor jou maar waar jij geen weet van hebt of niet goed snapt wat ze juist doen. 

Vrijwilligers die naast je staan, geven je meer stem. ‘Tegoare’ is tot actie overgaan, signalen geven, een netwerk uitbouwen. Ze doen hun uiterste best om iedereen die het moeilijk heeft, bij te staan. Je belandt er in een ‘warm nest’ met mensen die het goed met je menen. Behoor je niet tot de doelgroep maar wil je je hiervoor inzetten, dan ben je ook van harte welkom. 

Om onze werking verder te kunnen zetten of nog een tandje bij te steken hebben we ook centen nodig ! We zijn dan ook heel dankbaar voor alle financiële steun: BE91 7380 0527 2576 Welzijnsschakel Tegoare 

Verantwoordelijken: Kris Reynaert (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Monique Decrop (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Kledij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (kledij)

www.facebook.com/groups/tegoare

Hits: 1131