Reveil 2021, een Licht in het donker

Laatst bijgewerkt: dinsdag 02 november 2021 Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 Geschreven door Lode Caes

2021 komt met de meest intense 1 november van de 21ste eeuw. Vele mensen moesten afscheid nemen van een dierbare in beperkte kring of via laptop. We denken dan ook dat er geen beter moment is om als pastorale eenheid, als stad deze mensen een hart onder de riem te steken. Een signaal te geven dat niemand wordt vergeten.

Als Kerk hebben we de missie om mensen nabij te zijn en oog te hebben voor hun noden. Het belang van aandacht voor rouw en herdenken is sinds de coronapandemie nog duidelijker geworden. Voor de begraafplaats van Ieper werken de Pastorale Eenheid Onze Lieve Vrouw van Vrede, Stad Ieper, de Academie Ieper en vzw Reveil samen aan een warme rouwcultuur, bieden troost aan in de donkere dagen. Voor de begraafplaats van Langemark mogen we ons verwarmen aan de muziek van Bergen en aan de verhalen van Peter Peene van Davidsfonds Langemark en Dirk Clement.

November, herfst, Allerheiligen, Allerzielen, rouw, gemis, verdriet, herinneringen,… We staan stil bij onze geliefde doden, we gaan naar de begraafplaats om onze overleden geliefden te herdenken.

In aanloop naar Reveil 2021

"Wat zou jij nog willen schrijven als je nog één sm-mis-je mocht sturen naar een overleden dierbare ?" Deze kans bieden we jullie graag aan. - meer details op de pagina Reveil 2021 - Boodschap voor 'de andere kant'.

Reveil 1 november 2021

Op Reveil zijn we met woord, licht, zang en muziek onze overledenen nabij.

  • Start om 17h, tot 18h
  • begraafplaats Ieper, Zonnebeekseweg
    • aan de hoofdingang A
    • of voor minder mobiele mensen ingang B.
  • begraafplaats Langemark, Klerkenstraat

Van harte welkom !

'Vonk van liefde'

Zonder jou
is niets meer als voorheen.
dwalend tussen herinneringen,
zoek ik naar een sprankel licht,
hoop ik een glimp op te vangen,
van de vonk van liefde
die ons voor altijd verbindt.

Zonder jou
is alles anders dan voorheen,
maar met jouw warmte in mijn hart
ben ik dan toch niet alleen.

Liselotte Anckaert

Hits: 161